Engelse online business meeting

Zo rock je die Engelse Online Business Meeting! (Part 2)

Zoals in vorig artikel, Zo rock je die Engelse Online Business Meeting! (Part 1), ook is omschreven, vergt het houden van een succesvolle Engelse online meeting een groot aantal communicatieve skills. Met name de aflopen maanden zijn online vergaderingen en meetings enorm belangrijk. Daarom zet ik in twee artikelen een aantal tips voor je op een rij, waardoor je het deelnemen aan of zelfs hosten van een Engelse online meeting op een effectieve en professionele manier aan kunt pakken.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Allereerst een korte recap. Vorige week heb ik je verteld dat het belangrijk is om gebruik te maken van namen tijdens een online meeting. Ook heb ik het gehad over het behouden van een professionele werksfeer, en ben ik uitgebreid ingegaan op waarom de manier waarop je praat belangrijk is in een online business meeting.

Meer tips voor jouw online business meeting

In dit artikel geef ik je nog drie tips waarmee jij de professionaliteit en effectiviteit van een Engelse online business meeting kunt waarborgen.

Tip 4: Actief participeren

Het is belangrijk dat jij en de andere gespreksdeelnemers een actieve werkhouding hebben in de online meeting. Ten eerste is het belangrijk om je bewust te zijn van de manier waarop je zelf participeert in het gesprek. Dit houdt in dat je niet enkel aan het luisteren bent naar wat de anderen te zeggen hebben, maar dat je zelf ook inbreng in het gesprek geeft. Je bent namelijk niet voor niets uitgenodigd deel te nemen aan het gesprek: het wordt gewaardeerd wanneer jij jouw ideeën en meningen deelt met de groep.

Ten tweede kan je de effectiviteit van een online meeting vergroten wanneer je de andere gesprekspartners helpt om actiever deel te nemen aan het gesprek. Dit kan bijvoorbeeld aan de hand van de volgende voorbeeldzinnen:
✓ ‘Lucy, I haven’t heard from you in a while. What is your opinion?’
✓ ‘Mark, I was wondering… what are your thoughts on this matter?’
✓ ‘Mr. Daniels, would you like to enlighten us with your opinion on this?’

Tip 5: Actieve luisterhouding

Naast een actieve participatie door voldoende inbreng in het gesprek te leveren, is het tevens belangrijk om een actieve luisterhouding aan te nemen. Bij een online meeting is het erg makkelijk om, wanneer je niet aan het woord bent, een afwezige indruk te geven. Daarom is het belangrijk om actief te luisteren en dit te laten merken aan je gesprekspartners.

Dit kan je bijvoorbeeld doen door te knikken, of een korte opmerking te noteren in de chat. Hierdoor geef je aan dat je het eens bent met een bepaald punt wat gemaakt wordt, of dat je interesse hebt in de discussie die gevoerd wordt. Daarnaast is een (glim)lach ook een positieve reactie die de andere gespreksdeelnemers laat merken dat je actief aan het luisteren bent. 

Tip 6: Onderbreek mensen niet

Het komt soms voor dat gespreksdeelnemers hun best doen om actief te participeren, waardoor ze te gemakkelijk of te snel hun eigen mening delen. Dit kan er soms voor zorgen dat andere mensen onderbroken worden, en hun verhaal niet goed kunnen doen. Dit komt online nog een stuk vaker door dan offline, omdat het moeilijker is om in te schatten wanneer iemand begint met praten.

Zorg er dus voor dat er voor genoeg ruimte gecreëerd wordt om op een rustige manier uit te praten. Onderbrekingen kunnen er namelijk voor zorgen dat de sfeer in een gesprek onduidelijk, gehaast, en zelfs als onprettig ervaren wordt. De volgende voorbeeldzinnen kunnen je helpen in situaties waarin twee mensen elkaar onderbreken, of wanneer er tegelijkertijd gepraat wordt.
✓ ‘I am sorry, Mark, could you perhaps wait with sharing your opinion until Jim has finished?’
✓ ‘I appreciate your opinion, Kim. Could you maybe elaborate after I’m done with sharing my views on the matter?’
✓ ‘I’m sorry, you go ahead. I’ll go after you.’

Aan de hand van deze zes tips kan je de efficiëntie en professionaliteit van een Engelse online business meeting goed waarborgen.

Je hoeft het niet alleen te doen

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *