zakelijk Engels efficiënt verbeteren

Te druk om Engels te leren?

Druk druk druk, we zijn het allemaal. We willen internationaal aan de slag, maar na het werk willen we natuurlijk ook tijd vrijhouden voor onze kinderen, hobby’s, ontspanning, etc. Helaas blijft er dan vaak te weinig tijd over voor het verbeteren van je zakelijk Engels en dat is zo jammer. Wil jij jouw zakelijk Engels efficiënt verbeteren? In dit blogartikel 3 tips hoe jij dit voor elkaar krijgt zonder dat dit jouw drukke leven in de weg staat.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Zo lukt het wel!

1. Weet waarom het leren van Engels belangrijk is voor jou

Om te beginnen is het belangrijk om voor jezelf helder te hebben wat je doelen zijn en waarom deze (voor jou) belangrijk zijn. Stel jezelf de vraag: waarom wil je je Engels verbeteren en waarom is dit juist nu belangrijk? Schrijf je antwoord op zodat je kan zien wat het belang van het verbeteren van je Engels is.

2. Verengels je dagelijkse routine

Als je deze tip opvolgt verdriedubbel je de tijd die je aan Engels besteedt zonder dat je hier tijd voor hoeft vrij te maken. Stel bijvoorbeeld van al je apparaten, tablets, telefoons etc. de voertaal in op Engels. Zo ben je al iedere keer als je één van deze apparaten gebruikt meteen met Engels bezig zonder dat je heir bewust tijd voor vrij hoeft te maken. Je kunt ook Engelstalige pagina’s of mensen op social media volgen en eventueel ook in het Engels reacties plaatsen.

Verder helpt het ook om in het Engels tv te kijken en te lezen, maar het helpt ook om de Engelse versie van Google te gebruiken en met Engelse zoektermen te werken. Wil je een vlucht boeken of een nieuwe hobby verder ontwikkelen? Probeer je dan eens in het Engels te oriënteren.

3. Luister en herhaal

De makkelijkste methode om jezelf iets aan te leren is het herhalen van het materiaal en dit geldt ook voor het leren van Engels. Als je jouw zakelijke e-mails wilt verbeteren is het belangrijk om veel te oefenen en schrijftips erbij te pakken. Maar als je jouw uitspraak (en luistervaardigheid) wilt verbeteren, is dit stukken lastiger om dit jezelf aan te leren en in je routine in te passen. Gelukkig zijn er genoeg podcasts en audiotrainingen gemaakt waardoor je onderweg aan je Engels kunt werken. Wil je het lekker luchtig houden? Zing dan mee met Engelse liedjes of praat mee met je favoriete series. Het belangrijkste is ook weer hier dat je dit blijft herhalen en het echt een onderdeel van je routine maakt, al is het maar voor 10 minuutjes per dag.

Heb jij nog meer tips om je zakelijk Engels efficiënt te verbeteren? Laat het in een reactie hieronder aan ons weten.

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reacties (2)

  • Dankjewel voor je reactie Bianca! Ik heb je zojuist een mail gestuurd.
   Warm regards,
   Ramona Stravers
   Virtueel Assistent van Anneke Drijver

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *