songtekst om engels te verbeteren

You to me are everything

Voor onze bruiloft afgelopen vrijdag moest ik een liedje uitkiezen waarop mijn zoon mij ‘down the aisle’ zou lopen. Geen makkelijke opgave vond ik, maar ik ben heel blij dat ik mijn keuze heb laten vallen op You to me are everything van The Real Thing. (En het deed mij denken aan hoe ik vroeger songteksten gebruikte om mijn Engels te verbeteren.)

Een liedje uit de tijd dat ik zelf nog op school zat.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Na de ceremonie kwam mijn beste vriendin van destijds meteen naar mij toe en zei: “Ik kan niet geloven dat je dát nummer hebt gekozen. Ik kreeg meteen een brok in mijn keel. Weet je nog wat wij altijd deden?”

Songtekst om je Engels te verbeteren

 
Zeker wist ik dat nog. Toentertijd als ik een liedje echt leuk vond en ik wilde de tekst goed snappen, dan nam ik het met een cassetterecorder op van de radio en ging ik het stukje voor stukje afluisteren en de tekst uitschrijven. (Oh yeah, die goede oude tijd.) Je had mazzel als het in de Hitkrant of een ander tijdschrift stond, want dan hoefde dat dus niet.

Nu kun je alle lyrics zo van het internet plukken en als je er bewust mee omgaat is het nog steeds een briljante en superleuke manier om je Engels te verbeteren.

What to do?

Blèr niet gedachteloos mee, maar let echt op de tekst. Staat er een woord bij dat je niet kent, zoek het op. Let ook vooral op de opbouw van de zin, de volgorde van de woorden, de vervoegingen, de voorzetsels en vooral de uitspraak dan gebruik je een songtekst om je Engels te verbeteren op de juiste manier. Let’s sing along…

The lyrics: You to me are everything

I would take the stars out of the sky for you
Stop the rain from falling if you asked me to
I’d do anything for you, your wish is my command
I could move a mountain when your hand is in my hand

Words cannot express how much you mean to me
There must be some other way to make you see
If it takes my heart and soul, you know I’d pay the price
Everything that I possess I’d gladly sacrifice

Oh, you to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby, oh, baby
To you I guess I’m just a clown
Who picks you up each time you’re down
Oh, baby, oh, baby

Give me just a taste of love
To build my hopes upon
You know you’ve got the power girl
To keep me holding on
So now you’ve got the best of me
Come on and take the rest of me
Oh, baby

Though you’re close to me, we seem so far apart
Maybe given time you’ll have a change of heart
If it takes forever, girl, then I’m prepared to wait
The day you give your love to me, won’t be a day too late

Oh, you to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby, oh, baby
To you I guess I’m just a clown
Who picks you up each time you’re down
Oh, baby, oh, baby

You give me just a taste of love
To build my hopes upon
You know you’ve got the power girl
To keep me holding on
So now you’ve got the best of me
Come on and take the rest of me
Oh, baby

Oh, you to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby (oh, baby)
Oh, baby (yes, I need you baby)

You to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby (you are everything to me)
Oh, baby (can’t you see?)
You to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby
Oh, baby (you’re everything)

You to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby (the sweetest song)
Oh, baby
You to me are everything
The sweetest song that I could sing
Oh, baby, oh, baby

Welke songtekst ga jij gebruiken om je Engels te verbeteren?

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (3)

  1. Wat een mooi lied met krachtige verwoording van het hart. Nogmaals van harte gefeliciteerd en wat zag je er tip top uit.

    Liefs Jeaninne Mens

  2. Aaah! Heel herkenbaar, Anneke, na het huiswerk liedjes opnemen tijdens de Avondspits van Frits Spits. Lol!! :-))
    Voor alsnog To the newly-weds: Wishing you lots of love and happiness!! Fijne witte broodsweken verder to you and your hubby, Anneke! Met vriendelijke groet 🙂

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *