What’s in it for you?

In de enquêtes die heel veel abonnees op mijn wekelijkse Taaltip hebben ingevuld (dank daarvoor!), komt heel vaak terug dat jullie graag leertips krijgen. Tips om je zakelijk Engels te verbeteren. Ook als ik voor Improve Your Business English bij bedrijven ben, krijg ik vaak diezelfde vraag. Dat snap ik helemaal en ik heb ook echt bakken vol met dergelijke tips voor je.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Improve Your Business English

 
Alleen hoor ik tegelijkertijd heel vaak:
‘Ik wil al zo lang iets aan mijn Engels doen.’
‘Het kost mij zo veel tijd om een goed leesbare email op te stellen, maar toch gun ik mezelf niet de tijd om mijn Engels te professionaliseren.’
‘Ik heb al verschillende boeken gekocht, maar het komt er steeds niet van.’
‘Als de telefoon gaat en ik zie dat het een internationaal nummer is, vraag ik een collega de telefoon op te nemen.’
‘Tijdens een internationale bijeenkomst draag ik veel minder snel mijn steentje bij, omdat ik moet nadenken over wat ik zeg.’
‘Mijn kinderen leren Engels zo makkelijk en eigenlijk kan ik ze niet meer helpen.’

Herken jij een of meerdere van deze uitspraken?

Dan heb ik twee heel belangrijke vragen voor je. Niet om je een training te verkopen of iets dergelijks, maar omdat ik het oprecht heel jammer vind dat zo veel professionals zichzelf te kort doen door niets aan hun Engels te doen. Met een beetje inspanning, zou jij je Engels kunnen professionaliseren en dat zou je zo veel opleveren, zoals zelfvertrouwen, een professionelere uitstraling, betere carrièremogelijkheden, eigenwaarde, plezier en natuurlijk ook tijd en geld.

Important questions

Wil je echt wat aan je Engels gaan doen, dan is het heel belangrijk om jezelf de volgende twee vragen te stellen:
1. Wat zou het jou opleveren als je de Engelse taal beter beheerst?
2. Hoe zou je je dan voelen?

Wanneer je duidelijke antwoorden kunt formuleren op de bovenstaande vragen, dit opschrijft en uitwerkt (bijvoorbeeld in een brief aan jezelf of op een doelenbord) werkelijk bij jezelf te rade gaat en ECHT weet WAAROM het leven voor jou zou veranderen als je beter Engels zou spreken, pas dan kun je doelen gaan stellen en hebben leertips zin, want anders blijft het onderaan op je prioriteitenlijst staan en dat zou ik zo ontzettend jammer vinden, want je verdient beter!

Nu ben ik heel erg benieuwd… Wat zou het jou opleveren als je beter Engels spreekt? Wil je jouw antwoord hieronder met ons delen?

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (2)

 1. Ik weet inmiddels heel goed wat het me oplevert als ik beter, professioneler en gemakkelijker Engels spreek, omdat ik dit al jaren heb ervaren. Ik doe er dan ook alles (nee, niet alles, maar wel heel veel) aan om mijn Engels op dat niveau te houden. Hieronder zet ik even puntsgewijs neer wat het mij oplevert om professioneel Engels te spreken:

  – plezier
  – wederzijds begrip tussen mijn gesprekspartner en ik
  – meer succes in het zakendoen met Engelstaligen (ja, echt!)
  – in de gaten hebben wanneer iemand mij niet volledig begrijpt in het Engels
  – altijd alternatieven voor handen hebben
  – krachtig onderscheiden van mijn concurrenten
  – flexibel inzicht in de cultuur/achtergrond/motivatie etc. van de gesprekspartner
  – meer impact en groter bereik (ik hoef me niet te beperken tot Nederland met mijn bedrijf)
  – empatisch kunnen luisteren en spreken
  – zelfvertrouwen
  – respect dat ik van Engelstalige gesprekspartners krijg (en dit biedt netwerkkansen!!)

  En er is meer… volgens mij

 2. Goede doordenker Anneke.
  Ik zou er vlugger mijn engelstalige videotraining mee opnemen, en daardoor een groter bereik hebben. Het zou fantastisch voelen als ik hiermee nog meer mensen kan helpen.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *