Nederlands en het Engels

What a Difference!

Het Nederlands en het Engels lijken in veel opzichten erg op elkaar, maar in veel gevallen verschillen de twee talen ook enorm! Een aantal verschillen zal je waarschijnlijk zo op kunnen noemen, zoals het verschil in uitspraak of grammaticale tijden. Maar er zullen vast ook een aantal verschillen zijn waar je minder van op de hoogte bent.

Deze podcast geeft je een overzicht van een aantal verschillen (zowel grammaticale als culturele) tussen de Engelse en de Nederlandse taal. Het is namelijk belangrijk om je bewust te zijn van zulke verschillen. Op die manier kan je je Engelse taalgebruik aanpassen aan de gepaste normen en waarden die horen bij de Engelse taal. Dit vergroot je professionaliteit en zakelijke uitstraling. What a difference!

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: What a Difference! maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast te luisteren: SoundCloud, iTunes of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

Nederlands en het Engels 

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *