well-being woordenschat Engels

Well-being Woordenschat

Well-being op het werk is enorm belangrijk. Of het nu gaat om timemanagement, self-care, iets waar je tegenaan loopt of overweldigt door raakt, of iets anders wat met (mentale) gezondheid te maken heeft: het bespreekbaar maken op het werk kan best lastig zijn. Helemaal in een internationale omgeving en dan is een well-being woordenschat Engels super handig.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Well-being woordenschat Engels

 
En geen zorgen! Ook als baas, senior business professional of manager behoud je jouw professionaliteit wanneer je een van deze zaken aankaart. Vandaag deel ik 5 belangrijke Engelse termen die niet te missen zijn als je het hebt over well-being op de werkvloer. Schrijf ze op zodat je een gesprek over well-being op werk succesvol zult maken!

Wat wordt er nu precies bedoeld met well-being? Het heeft te maken met comfort, gezondheid, en blijheid. Het gaat dus verder dan fysieke gezondheid omdat het ook gaat om je mentale gezondheid, je carrière, je vrienden en relaties binnen en buiten je werk. Waarom well-being zo belangrijk is? Een gevoel van well-being zorgt ervoor dat je je gegrond voelt, wat weer enorm bijdraagt aan je productiviteit op de werkvloer.

Een term die te maken heeft met well-being op de werkvloer is het Engelse woord to thrive. Het woord geeft aan dat iets op een positieve manier verloopt of in een positieve staat is, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden op de volgende manier: ‘Our business thrives because of our latest investment.’ Je kunt dit woord ook gebruiken wanneer je aan wilt geven dat iets niet bevorderend voor je is. Bijvoorbeeld: ‘I’ve noticed that Suzie is not thriving as much as she used to. Maybe we should talk to her to see if something’s the matter.’

Voel je je overwerkt omdat je te veel taken op je bord hebt? Misschien moet je dan eens nadenken over je boundary setting. To set boundaries houdt in dat je aangeeft wat jij wel en niet kan (of wil) doen. Dit kan om een bepaalde taak gaan, maar kan ook een maximale werktijd of beschikbaarheidsstatus zijn. Het is hierbij belangrijk om jouw prioriteiten duidelijk vast te stellen en aan te geven. In het Engels noem je dit ook wel to clarify your priorities.

Het kan zijn dat er het een en ander speelt tussen collega’s, of dat iets anders op de werkvloer je niet helemaal lekker zit. Dan is het belangrijk to not bottle up emotions. Dit houdt in dat je duidelijk communiceert hoe een bepaalde situatie jou laat voelen. To bottle up emotions noemen we in het Nederlands ook wel emoties opkroppen.

Ben jij opzoek naar de juiste term om jouw well-being the omschrijven of heb je hulp nodig met hoe je een bepaalde situatie het beste kan omschrijven in het Engels? Of weet jij misschien nog een term die perfect bij dit artikel zou passen? Laat het weten in de reacties!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *