vergaderen

Verzamelitem: Vergaderen

De drie opvolgende podcast-uitgaven staan in het teken staan van verzamelitems. Dit houdt in dat er per week focus wordt gelegd op een bepaald onderwerp, waarnaar er een overzicht volgt van alle podcasts en blogs die informatie geven over dit specifieke onderwerp. Het verzamelitem van deze week staat in het teken van vergaderen. Vergaderen is natuurlijk al een belangrijke skill, maar vergaderen in het Engels is al helemaal belangrijk om onder de knie te hebben. Je wil natuurlijk zo professioneel mogelijk overkomen tegenover je Engelstalige collega’s. Daarnaast zijn Engelse vergader-skills belangrijk om de vergadering goed te volgen en ervoor te zorgen dat jij ertoe in staat bent alles te zeggen wat je belangrijk vindt. Heb je een opfrisser nodig omdat je merkt dat je vergaderen in het Engels af en toe nog wat lastig vindt? Ontdek een grote hoeveelheid aan informatie en tips aan de hand van dit overzicht!

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

Podcasts over Vergaderen

Engelse meeting? Leid de vergadering effectief met deze uitspraken!
Vergaderen in het Engels is net even iets anders dan vergaderen in je eigen taal. Tijdens een internationale vergadering heb je namelijk ook nog te maken met de verschillende niveaus van het Engels. Toch moet jij, als je zo’n vergadering leidt, ervoor zorgen dat deze zo effectief mogelijk verloopt. In deze podcast vind je de belangrijke tips over het leiden van een effectieve, Engelse vergadering.

Overwin  de vijf knelpunten van een Engelse vergadering
Deze podcast gaat over jouw rol als deelnemer van een vergadering. Hoe geef je bijvoorbeeld aan dat je iets niet begrijpt, of hoe zorg je ervoor dat anderen jou beter begrijpen? De podcast bespreekt vijf veelvoorkomende knelpunten, en geeft vervolgens tips hoe jij deze in het Engels kunt overwinnen!

Successful Meetings, part I
Allereerst worden er een aantal belangrijke Engelse begrippen behandeld. Weet jij bijvoorbeeld wat de Engelse term voor notulen is? Vervolgens wordt er omschreven hoe je een vergadering begint in het Engels. Ook komt het geven van je mening uitgebreid aan bod, en worden er verschillende manieren aangeboden waarop je agreement en disagreement kan uiten. Dit alles wordt ondersteund met handige voorbeeldzinnen. 

Successful Meetings, part II
Deze podcast gaat verder op Successful Meetings, part I. Er wordt bijvoorbeeld behandeld hoe je suggesties of adviezen kan geven, en hoe je iemand op een respectvolle manier onderbreekt in het Engels. Ook wordt er informatie gegeven hoe de chairperson van een Engelse vergadering controle houdt, en hoe je accuraat bij de agendapunten blijft. Als laatste onderdeel geeft de podcast aan hoe je een Engelse vergadering op een zakelijke manier afsluit.

Blogs over Vergaderen

Mag ik even storen? 
Stel je voor… je zit in een hectische, internationale vergadering me te veel mensen. Iedereen doet zijn zegje, maar jij bent nog steeds niet aan het woord geweest, terwijl je belangrijke informatie hebt die je graag wil delen. Hoe kan je dan iemand op een respectvolle manier onderbreken? Lees deze blog voor tips en voorbeelden!

Meeting Mania 
Je bent vast niet onbekend op het gebied van vergaderen. Of het nu een voortgagsbespreking, een personeelsvergadering, of een conference call is, het is belangrijk om effectief te werk te gaan. Ben jij er toe in staat om net zo effectief te zijn tijdens een Engelstalige vergadering als bij een Nederlandstalige vergadering? Of komt het dan voor dat je af en toe nog naar een woord moet zoeken? In dit artikel worden verschillende voorbeeldzinnen gegeven zodat jij nooit meer de draad van je verhaal kwijt hoeft te raken!

Gids naar effectieve communicatie 
Het niveau van Engelse taalgebruik in internationale business meetings kan nog wel eens variëren per persoon. Toch is het belangrijk dat iedereen een vergadering verlaat met de juiste kennis. Hoe kan jij op een goede en effectieve manier communiceren met je buitenlandse collega’s? Deze blog geeft je dé tips die jij moet weten!

Een Engelse conference call 
Een conference call is een telefonische vergadering. Dit is een moeilijkere vorm van communicatie, omdat iedereen zich in een andere ruimte bevindt. Ook is het soms onduidelijk wanneer wie een beurt mag nemen. Een conference call gaat dus gepaard met verschillende uitdagingen. Probeer maar eens het juiste moment te vinden om wat te zeggen. Deze blog helpt je op weg met de Engelse conference call!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *