Verzamelitem: Solliciteren

De komende drie podcasts zullen in het teken staan van verzamelitems. Dit houdt in dat er per week focus wordt gelegd op een bepaald onderwerp, waarnaar er een overzicht volgt van alle podcasts en blogs die informatie geven over dit specifieke onderwerp. Deze week staat het onderwerp solliciteren en het sollicitatiegesprek in de spotlights. Een professioneel niveau van Engelse gespreksvaardigheden is essentieel op het gebied van sollicitatie, of je nu een sollicitatiegesprek moet ondergaan of zelf moet afnemen. Heb je een opfrisser nodig omdat je binnenkort een sollicitatiegesprek gepland hebt staan? Ontdek een grote hoeveelheid aan informatie en tips aan de hand van dit overzicht!

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

Podcasts over Solliciteren

Bereid je voor op een sollicitatiegesprek
In deze podcast word je voorbereid op een Engels sollicitatiegesprek door middel van 6 voorbeeldvragen die gesteld kunnen worden. Elke vraag gaat gepaard met een bijbehorend antwoord en een uitleg waarom dit antwoord juist is om te geven.

Een Engelse sollicitatie afnemen
Als jij recruiter of werkgever bent van een internationaal bedrijf is, zit het er dik in dat er een moment komt dat jij in het Engels sollicitaties af moet gaan nemen.  Wat kun je verwachten bij zo’n gesprek? Om jou voor te bereiden op een Engels sollicitatiegesprek, gaat deze podcast je stap voor stap uitleggen waar je aan moet denken bij het afnemen van een Engelse sollicitatie.

Engelse sollicitatietips
Solliciteren in het Engels: het gebeurt tegenwoordig steeds vaker en het blijft een interessant onderwerp om informatie over op te doen. Je solliciteert ten slotte niet elke dag. Bij een voorbereiding op een sollicitatiegesprek bereid je je waarschijnlijk voor aan de hand van de vragen die je denkt dat er gaan komen. Wat maakt jou de perfecte kandidaat? Wat zijn jouw valkuilen? Maar tijdens het bedenken van juiste antwoorden op deze vragen, wordt vaak vergeten dat je zelf natuurlijk ook vragen kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Wat de juiste vragen zijn en waarom, dat hoor je in deze podcast.

Blogs over Solliciteren

How to ace a job interview
Deze blog laat je zien dat het belangrijk is om te anticiperen op wat er gaat komen tijdens een sollicitatiegesprek, en dat een goede voorbereiding hierin the key to success is. Het geeft een aantal voorbeeldvragen die je geheid gevraagd zullen worden, met tips zodat jij de perfecte antwoorden kunt formuleren.

Go get that job
Naast de voorbereiding op de antwoorden die je geeft op de vragen die je krijgt tijdens een sollicitatiegesprek, is het misschien wel even belangrijk om zelf een aantal vragen te stellen. Dat is het onderwerp van deze blog. Door goede vragen te stellen laat je namelijk ook zien dat jij de juiste kandidaat bent, en daarnaast geeft het jou de kans om erachter te komen of het bedrijf of de functie waarnaar je solliciteert ook echt bij jou past.

Are you hiring?
Deze blog geeft inzicht aan ‘de andere kant van de tafel’. Wat als jij nu zelf internationale kandidaten moet interviewen voor een positie binnen jouw bedrijf? Je hebt dit vast al vaak zat in het Nederlands moeten doen, maar in het Engels? Dit is een ander verhaal, en deze blog zal hier uitgebreid aandacht aan besteden.

Je CV vertalen naar het Engels in 10 stappen
Solliciteren in het Engels voor internationale functies komt steeds vaker voor. Maar hoe maak je een Engels CV? Het letterlijk vertalen van een Nederlands CV naar het Engels werkt vaak niet, dan krijg je kromme zinnen. Bij deze alle belangrijke aandachtspunten voor een Engels CV!

Help! Een Engels sollicitatiegesprek
Omdat een Engels sollicitatiegesprek niet in je moedertaal is, heb je grote kans dat je tijdens het gesprek op zoek moet gaan naar de juiste woorden. Maar je wilt niet als te stuntelig overkomen, toch? Daarom is het handig als je enkele voorbeelden hebt van antwoorden en uitdrukkingen die vaak voorkomen in een Engels sollicitatiegesprek. Deze blog gaat verder op How to ace a job interview met zes nieuwe voorbeeldvragen.

Een mini-woordenboek Engelse CV-woorden
Natuurlijk sta jij centraal als het gaat om je CV, en moet je proberen om deze zo eerlijk en persoonlijk mogelijk maken. Maar wij snappen heel goed dat het lastig is om zo eerlijk en persoonlijk mogelijk te zijn op een Engels CV. In het Engels kan je soms minder goed overbrengen wat je bedoelt omdat het niet je moedertaal is. Daarom helpt deze blog je een handje met de 30 beste Engelse CV woorden!

 

Reacties (3)

    • Wat fijn om te horen dat je wat aan de blogs hebt! Als je ooit vragen hebt of ergens hulp bij nodig hebt, horen we het natuurlijk graag van je!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *