solliciteren in het Engels

Verzamelitem: Solliciteren in het Engels

Een verzamelitem over solliciteren in het Engels. Professioneel voor de dag komen is essentieel bij een sollicitatie, of je nu zelf een sollicitatiegesprek hebt of er een moet afnemen. Ontdek een grote hoeveelheid aan informatie en tips aan de hand van dit super handige overzicht!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Podcasts – solliciteren in het Engels

Bereid je voor op een sollicitatiegesprek

In deze podcast word je voorbereid op een Engels sollicitatiegesprek door middel van 6 voorbeeldvragen die gesteld kunnen worden. Elke vraag gaat gepaard met een bijbehorend antwoord en een uitleg waarom dit antwoord juist is om te geven. Klik hier voor de podcast.

Een Engelse sollicitatie afnemen

Als jij recruiter of werkgever bent van een internationaal bedrijf is, zit het er dik in dat er een moment komt dat jij in het Engels sollicitaties af moet gaan nemen.  Wat kun je verwachten bij zo’n gesprek? Om jou voor te bereiden op een Engels sollicitatiegesprek, gaat deze podcast je stap voor stap uitleggen waar je aan moet denken bij het afnemen van een Engelse sollicitatie. Klik hier voor de podcast.

Engelse sollicitatietips

Solliciteren in het Engels: het gebeurt tegenwoordig steeds vaker en het blijft een interessant onderwerp om informatie over op te doen. Je solliciteert ten slotte niet elke dag. Bij een voorbereiding op een sollicitatiegesprek bereid je je waarschijnlijk voor aan de hand van de vragen die je denkt dat er gaan komen. Wat maakt jou de perfecte kandidaat? Wat zijn jouw valkuilen? Maar tijdens het bedenken van juiste antwoorden op deze vragen, wordt vaak vergeten dat je zelf natuurlijk ook vragen kunt stellen tijdens een sollicitatiegesprek. Wat de juiste vragen zijn en waarom, dat hoor je in deze podcast. Klik hier voor de podcast.

Blogs – solliciteren in het Engels

How to ace a job interview

Deze blog laat je zien dat het belangrijk is om te anticiperen op wat er gaat komen tijdens een sollicitatiegesprek, en dat een goede voorbereiding hierin the key to success is. Het geeft een aantal voorbeeldvragen die je geheid gevraagd zullen worden, met tips zodat jij de perfecte antwoorden kunt formuleren. Klik hier voor het artikel.

Go get that job

Naast de voorbereiding op de antwoorden die je geeft op de vragen die je krijgt tijdens een sollicitatiegesprek, is het misschien wel even belangrijk om zelf een aantal vragen te stellen. Dat is het onderwerp van deze blog. Door goede vragen te stellen laat je namelijk ook zien dat jij de juiste kandidaat bent, en daarnaast geeft het jou de kans om erachter te komen of het bedrijf of de functie waarnaar je solliciteert ook echt bij jou past. Klik hier voor het artikel.

Are you hiring?

Deze blog geeft inzicht aan ‘de andere kant van de tafel’. Wat als jij nu zelf internationale kandidaten moet interviewen voor een positie binnen jouw bedrijf? Je hebt dit vast al vaak zat in het Nederlands moeten doen, maar in het Engels? Dit is een ander verhaal, en deze blog zal hier uitgebreid aandacht aan besteden. Klik hier voor het artikel.

Je CV vertalen naar het Engels in 10 stappen

Solliciteren in het Engels voor internationale functies komt steeds vaker voor. Maar hoe maak je een Engels CV? Het letterlijk vertalen van een Nederlands CV naar het Engels werkt vaak niet, dan krijg je kromme zinnen. Bij deze alle belangrijke aandachtspunten voor een Engels CV! Klik hier voor het artikel.

Help! Een Engels sollicitatiegesprek

Omdat een Engels sollicitatiegesprek niet in je moedertaal is, heb je grote kans dat je tijdens het gesprek op zoek moet gaan naar de juiste woorden. Maar je wilt niet als te stuntelig overkomen, toch? Daarom is het handig als je enkele voorbeelden hebt van antwoorden en uitdrukkingen die vaak voorkomen in een Engels sollicitatiegesprek. Deze blog gaat verder op How to ace a job interview met zes nieuwe voorbeeldvragen. Klik hier voor het artikel.

Een mini-woordenboek Engelse CV-woorden

Natuurlijk sta jij centraal als het gaat om je CV, en moet je proberen om deze zo eerlijk en persoonlijk mogelijk maken. Maar wij snappen heel goed dat het lastig is om zo eerlijk en persoonlijk mogelijk te zijn op een Engels CV. In het Engels kan je soms minder goed overbrengen wat je bedoelt omdat het niet je moedertaal is. Daarom helpt deze blog je een handje met de 30 beste Engelse CV woorden! Klik hier voor het artikel.

📅 Wil je je Engelse sollicitatiegesprek voorbereiden met een professional?

Dat kan! Speciaal hiervoor is de Bite Size Boost, een kort traject van 4 uur om je klaar te stomen voor dat ene belangrijk doel. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Klik hier voor meer info of om je meteen aan te melden voor een Bite Size Boost.

Reacties (3)

    • Wat fijn om te horen dat je wat aan de blogs hebt! Als je ooit vragen hebt of ergens hulp bij nodig hebt, horen we het natuurlijk graag van je!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *