Engelse grammatica

Verzamelitem: Engelse Grammatica

Het verzamelitem van deze week staat in het teken van de Engelse grammatica. Grammatica is voor veel mensen niet het meest favoriete onderdeel van de Engelse taal. Toch is het erg belangrijk om de Engelse grammatica goed onder de knie te hebben.

Waarom? Hoe je praat straalt af op je professionaliteit, maar belangrijker nog, als je in je hooft altijd aan het nadenken bent over een goede zin, dan belemmert het jou in wat je eigenlijk wilt zeggen, het brengen van jouw boodschap.

Dit verzamelitem is slechts een greep uit de vele vele podcasts en artikelen over Engelse grammatica van Improve Your Business English. Zoek je iets anders dan in dit verzamelitem vermeld, gebruik dan de zoekfunctie in de library. De library vind je in het menu op de website of via deze link: klik hier.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Podcasts – Engelse grammatica

Zo voorkom je de meest gemaakte fouten in het Engels

Wist je dat veel Nederlanders dezelfde soort fouten maken in het Engels? Dit komt omdat wij door een Nederlandse bril naar de Engelse taal kijken en, soms onbewust, automatisch Nederlandse taalregels toepassen op de Engelse taal. Hierdoor vallen de foutendie Nederlanders maken vaak binnen hetzelfde gebied. Deze podcast is erop gericht om je bewust te maken van zulke fouten. Klik hier voor de podcast.

Word expert in bijwoorden en bijvoeglijk naamwoorden

Want weet jij wanneer je wel of geen bijwoord moet gebruiken? Wat een bijwoord ook alweer is? Of misschien het verschil tussen een bijwoord en een bijvoeglijk naamwoord? Oók dit onderdeel is belangrijk als je het Engels goed onder de knie wilt hebben, en daarom besteden we hier aandacht aan met een makkelijke uitleg over bijwoorden en bijvoeglijk naamwoorden, zodat jij aan het eind van de podcast precies weet hoe het zit. Klik hier voor de podcast.

Alles over Engelse lidwoorden

Lidwoorden lijken namelijk heel makkelijk, maar zijn juist daarom een valkuil: het wordt namelijk snel vergeten om er aandacht aan te besteden. Vervolgens gaat het toch fout vanwege het tekort aan kennis. In deze podcast worden de hoofdlijnen van de regels rondom lidwoorden eenvoudig uitgelegd. Klik hier voor de podcast.

Could, should, of would?

Wat is nu het verschil tussen could, should en would? Het is een veelgestelde vraag als het gaat over Engelse grammatica.Toch is het ontzettend handig als je deze vormen goed kunt gebruiken , vooral in zakelijk Engels. Daarom hoor je in deze podcast wanneer je welke vorm gebruikt. Inclusief handige voorbeeldzinnen! Klik hier voor de podcast.

5 veelgemaakte Engelse grammaticafouten

Je kunt je Engels pas verbeteren als jij je fouten herkent. Enje kunt je fouten pas herkennen op het moment dat je doorhebt dat er iets misgaat! Daarom hoor jein deze podcast 5 veelgemaakte grammaticafouten.Grote kans dat jij in ieder geval één van deze fouten wel eens hebt gemaakt… Klik hier voor de podcast.

Blogs – English grammar

Het is zooooo betrekkelijk

De Engelse betrekkelijke voornaamwoorden verwijzen naar een eerder genoemd woord in de zin. Er is geen letterlijke vertaling voor deze woorden. In het Nederlands zijn de betrekkelijke voornaamwoorden die en dat. Klik hier voor het artikel.

Een voorzetje… 

Voorzetsels in het Engels. Welk voorzetsel gebruik je wanneer. Een overzicht van de meest gebruikte voorzetsels. Klik hier voor het artikel.

These and those 

Een artikel over de aanwijzende voornaamwoorden, these en those, maar ook een link naar een eerder verschenen blog over this en that. Klik hier voor het artikel.

De apostrof op de juiste plek

Deze blog gaat over apostrof gebruik in het Engels. De apostrof wordt ook wel een hoge komma genoemd. Klik hier voor het artikel.

Fewer vs. Less

Het verschil tussen het woord ‘fewer’ en het woord ‘less’. Wanneer gebruik je wat. Klik hier voor het artikel.

10 regels voor hoofdlettergebruik in het Engels

Hoofdlettergebruik in het Engels. Wanneer gebruik je de hoofdletter wel en wanneer juist niet? Klik hier voor het artikel.

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *