business english confidence

Verhoog je business English confidence binnen no-time!

Voel jij je net niet helemaal zeker wanneer je Engels moet spreken? Dan kan ik je op het hart drukken: jij bent écht niet de enige dit over zijn/haar business English confidence zegt! In principe is dit ook helemaal geen probleem, want het is nu eenmaal niet je moedertaal, dus het spannend vinden is meer dan logisch. Maar als die onzekerheid je belemmert in je zakelijke leven, is het verstandig om het aan te pakken.

Op pro-actieve en efficiënte wijze zelf je zakelijk Engels verbeteren? Op een manier die doable is en leuk? Dat kan!

Business English confidence

Dé manier om die onzekerheid aan te pakken is natuurlijk: aan de slag gaan met je Engels. In tip 4 zet ik een aantal efficiënte trainingen op een rijtje die je hierbij kunnen helpen. Maar, wist je dat er een ook paar tips en tricks zijn waarmee jij je business English confidence binnen no-time kunt verhogen? Die deel ik vandaag met je!

Tip 1

Veel mensen die zich onzeker voelen over hun Engelse taalgebruik, hebben de neiging om zich hiervoor te verontschuldigen. Heb jij wel eens iets gezegd als: “I’m sorry in advance for my poor English!” of “I’m not a native speaker so my English is not as good as yours!”? In essentie is het natuurlijk helemaal geen probleem om zoiets te zeggen, maar het legt wel (onbewust) de aandacht op jouw Engels. Op die manier zullen kleine foutjes die jij maakt je gesprekspartner juist eerder opvallen. Probeer daarom een Engels gesprek of meeting in te gaan zonder je te verontschuldigen voor je Engels. Introduceer jezelf en ga aan de slag!

Tip 2

Denk aan je stem. Daarmee bedoel ik je toonhoogte, je stemvolume, en je spreeksnelheid. Probeer duidelijk te articuleren en niet te zacht te praten. Het klinkt misschien gek, maar het helpt om voor een gesprek een aantal Engelse zinnetjes tegen jezelf in de spiegel te zeggen. En je zult merken: als je bewust duidelijk praat, ga je jezelf ook zekerder voelen!

Tip 3

Herinner jezelf: it’s not about what you say, but about how you say it. Als jij de vorige twee tips toepast en op een rustige manier Engels praat, kom je zelfverzekerd over. Zelfs als je fouten maakt. Ken je het zinnetje fake it until you make it? Probeer die onzekerheden aan de kant te schuiven en praat Engels alsof je het niet eng vindt. Voor je het weet heb je niet alleen je Engelstalige collega’s maar ook jezelf overtuigt!

Tip 4

Wil je het probleem bij de kern aanpakken? Neem dan eens een kijkje op onze website. Improve your Business English biedt namelijk een groot aantal verschillende trainingen en cursussen aan die jou over je schroom heen kunnen zetten. Het mooiste is dat deze trainingen precies zijn afgesteld op jouw doel en wensen.

🔗 Wat dacht je van een traject waarbij jij met een taalcoach één-op-één of met collega’s aan te slag gaat met jouw Engelse taaldoel?

🔗 Of een kort traject waarbij je door een taalcoach snel en to-the-point wordt voorbereidt op een specifiek evenement, zoals een sollicitatiegesprek, een speech, een presentatie, of een training.

🔗 Liever zelf aan de slag? Misschien is de online no-nonsense training Improve your Grammar wel wat voor je, waarmee jij de perfecte grammaticale basis voor je zakelijk Engels creëert.

🔗 Of vergroot je woordenschat met de audiotraining Improve Your Vocabulary!

Meer weten?

Maak eens kennis met Anneke via een kort en vrijblijvend gesprek. Zo kunnen jullie samen uitzoeken wat de meest efficiënte weg is om jouw doel te bereiken!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *