language learning apps

Verbeter je Engels met deze 4 language learning apps

Op zoek naar een gemakkelijke en snelle manier om je Engels bij te spijkeren? Wat dacht je van deze language learning apps! Door een applicatie op je telefoon te downloaden kan je gemakkelijk in je pauze, in de trein, of op welk moment dan ook even bezig zijn met het oefenen van je Engels. Hier zijn talloze apps voor, die allemaal een verschillende aanpak hebben en zich richten op verschillende taalniveaus. Zie jij door de bomen het bos niet meer? Ik zet de beste apps voor je op een rijtje.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Language learning apps

Duolingo

Duolingo is zonder twijfel een van de meest bekende language apps. Wist je dat het zelfs is aangetoond dat 34 uur Duolingo gelijk staat aan een heel semester aan universiteitscolleges? Deze app kan je gebruiken voor elk taalniveau. Op het begin krijg je namelijk een quiz die jouw taalniveau beslist, en aan de hand daarvan worden bepaalde opdrachten wel of niet opengesteld. Stapsgewijs bouw je je talenkennis op. En, Duolingo richt zich zowel op schrijfvaardigheid als luister- en zelfs spreekvaardigheid! Doordat de app ook challenges aanbiedt voelt het tevens als een spel. Dat is nog eens leuk leren!

Grammarly

Grammarly is een app die bijdraagt aan het verbeteren van je schrijfvaardigheid. Het checkt namelijk je Engelse teksten of e-mails op fouten, en geeft je vervolgens een uitleg zodat je leert van de fouten die je maakt. Je kan de app op je telefoon downloaden, maar ook op je laptop of computer. Op die manier kan je Grammarly eigenlijk voor alles gebruiken… Word, e-mails, sms’jes, noem maar op. Je zou het dus kunnen vergelijken met een native speaker waar je constant op kunt terugvallen. Formele e-mails en professioneel overkomen is nog nooit zo makkelijk geweest!

HelloTalk

Een taal leren doe je natuurlijk het beste door zoveel mogelijk bezig te zijn met het spreken, luisteren, en lezen ervan. Maar, dan moet je natuurlijk wel de mogelijkheid hebben om met mensen die de taal spreken te kunnen communiceren. De app HelloTalk biedt hiervoor de oplossing! De app brengt je namelijk in contact met een native speaker van de desbetreffende taal. De deal? Jullie leren elkaar je taal! Dit houdt in dat jij iemand Nederlands leert, en dat je de taal die je wilt leren, geleerd krijgt. Er zijn mogelijkheden om te videozoomen, chatten en spraakberichten te sturen. Daarnaast biedt de app vertaal-tools en de juiste uitspraak.

Beelingu

Deze app is perfect als je je leesvaardigheid in een vreemde taal wil verbeteren. Je leest namelijk een verhaal side by side in twee talen: je eigen taal en de taal die je wilt leren. Je zou het kunnen vergelijken met karaoke, want deze app helpt je precies met het luisteren en lezen van de goede woorden. Daarnaast kan je kiezen uit veel verschillende genres: van kinderboeken tot bekende sprookjes tot wetenschapsartikelen. Reken maar dat er iets interessants tussen zit waarmee jij jouw leesvaardigheid verbetert!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (2)

    • Dat klinkt goed, van der Veer! Daar zal vast en zeker een boel tijd in zitten. En… misschien dan nu tijd om een van de andere language apps uit te proberen? 😉

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *