engels verbeteren met muziek

Verbeter je Engels met muziek

Ben je klaar met saaie leerboeken die lang van stof zijn, maar wil je wel je Engels verbeteren? Houd je van spelletjes, van muziek – of zelfs van beiden? Dan hoef je niet meer verder te zoeken naar jouw perfecte manier om je Engels te verbeteren… je Engels verbeteren met muziek is nu namelijk een optie!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Verbeter je Engels met muziek

Hoe werkt het?

Op de website lyricstraining kun je in spelvorm aan je Engels werken met behulp van je favoriete nummers. Hoe het werkt? Heel simpel: je kiest allereerst een nummer uit. De site bevat meer dan 30 genres, dus daar moeten wel nummers tussen zitten die je aanspreken. Vervolgens speelt het nummer zich af, en zie je onder het nummer de songtekst verschijnen. Maar… een deel van de songtekst ontbreekt! En dan is het aan jou om de juiste Engelse woorden in te vullen. Dat ziet er ongeveer zo uit:

engels verbeteren met muziek

Aan het begin van het nummer kun je een niveau kiezen. Je hebt de keuze uit beginner, intermediate, advanced en expert. Het niveau dat je kiest, bepaalt hoeveel woorden er uit de songtekst weggelaten worden: hoe hoger het niveau, hoe meer woorden er weggelaten worden. Dat betekent dat het spel sowieso een uitdaging is, op welk niveau van Engels je ook zit. Bij het niveau ‘expert’ moet je zelfs alle woorden zelf invullen.

Welke invloed heeft dit op mijn Engels?

Heel veel! Allereerst raak je vertrouwd met de taal omdat je deze actief gebruikt. Met het spel ontwikkel je jouw luistervermogen en leer je bepaalde Engelse klanken (her)kennen. Daarnaast moet je zelf de juiste ontbrekende woorden typen, en dit zorgt er weer voor dat je bezig bent met de Engelse spelling van woorden. Oh, en als je even de lyrics wilt checken: op deze site vind je de songteksten van (bijna) alle nummers. Misschien handig als je ergens écht niet uitkomt.

In het scherm wordt ook je score bijgehouden, waardoor je kunt bijhouden hoe goed je vaardigheden zijn. Daarnaast kun je jezelf uitdagen door telkens een niveau hoger te spelen.

Je Engels verbeteren met muziek: wat wil je nog meer? Durf jij je collega’s uit te dagen om the game met je aan te gaan?

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (1)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *