veelvoorkomende verwarringen zakelijk Engels

Veelvoorkomende verwarringen (deel 2)

In de blog van twee weken geleden, Veelvoorkomende verwarringen (deel 1), heb ik een aantal woorden voor je op een rijtje gezet die heel erg op elkaar lijken, maar toch verschillende dingen betekenen. Waarom ik deze op een rijtje heb gezet? Heel erg veel mensen halen deze woorden door elkaar! Ja, zelfs Engelsen of Amerikanen doen het zelf nog wel eens fout. Als business professional wil je natuurlijk voorkomen dat je zulke woorden met elkaar verwart. Daarom volgt hier deel 2 van veelvoorkomende verwarringen in het zakelijk Engels, zodat jij het nooit meer fout hoeft te doen!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Veelvoorkomende verwarringen in het zakelijk Engels

Incredible vs. Incredulous

Het eerste woord betekent iets als ongelooflijk, en het wordt tegenwoordig vooral gebruikt om aan te geven dat iets bijzonder goed of geweldig is. Het tweede woord betekent juist iets negatiefs: het betekent namelijk sceptisch.

It’s vs. Its

Deze fout wordt zo vaak gemaakt. Zo zonde! It’s is een afkorting van it is of it has, terwijl its (zonder apostrof) bezitting aangeeft.

Led vs. Lead

Led is het voltooid deelwoord van lead, en betekent dat iets of iemand doelbewust geleid wordt (door iemand anders). Lead heeft twee betekenissen: het is zowel het metaal, maar het kan ook een werkwoord zijn met als betekenis leiden. Het verschil zit hem dus in de persoon om wie het gaat. Bij led wordt persoon A geleid (door persoon B), terwijl bij lead persoon B aan het leiden is.

Less vs. Fewer

Less wordt gebruikt om aan te geven dat iets minder is bij dingen die niet gescheiden of geteld kunnen worden, bijvoorbeeld water of liefde. Fewer wordt gebruikt om aan te geven dat iets minder is bij dingen die geteld kunnen worden, zoals eieren of bomen.

Lie vs. Lay

Dit gaat ook zo vaak fout! En ik moet toegeven: het is ook wel een beetje verwarrend. To lie betekent liggen, en impliceert dat je zelf gaat liggen, zonder hulp van iemand anders. To lay betekent juist dat je een object of persoon neerlegt. Hierbij ga je dus niet zelf liggen, maar leg je iets of iemand anders neer.

Most important vs. Most importantly

De eerste vorm wordt gebruik om een idee of een specifieke situatie te beschrijven. Hierbij beschrijf je een ‘ding’. De tweede vorm wordt voornamelijk in het Amerikaans gebruikt met als doel een zin te introduceren (net zoals frankly of sadly). Met deze vorm richt je dus de aandacht op de boodschap die je over wilt brengen. Hierbij gaat het om een compleet idee, en dus niet om een specifiek deel.

Who vs. Whom

De eerste vorm is een voornaamwoord dat een specifieke naam (zoals Jack of Suzie) vervangt van iemand die een bepaalde actie aan het doen is. Het is dus het grammaticale onderwerp in een zin. De tweede vorm is een voornaamwoord dat een specifieke naam vervangt van het grammaticale lijdend voorwerp in een zin.

Heb jij sommige van deze woorden wel eens verkeerd gebruikt? Geen zorgen: het is ook best wel verwarrend. Met dit artikel en het artikel van twee weken geleden heb je een duidelijk overzicht van de meest voorkomende verwarringen, zodat jij het vanaf nu nooit meer fout hoeft te doen!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *