ziek melden in het Engels

Under the Weather

Het is weer zo ver. Flu season, zoals het in het Engels wordt genoemd. De tijd van de griepjes en virussen is weer aangebroken en het kan iedereen overkomen dat je je hierdoor een dag of twee moet afmelden en in bed moet blijven liggen. Leuk is anders, maar het hoort er nou eenmaal bij. In dit artikel vind je handige voorbeeldzinnen zodat jij je op de juiste manier kunt ziek melden in het Engels.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Of je nou moet hoesten, of met hoge koorts in bed ligt; ziek zijn is uiterst vervelend. En als de nodige extra vitamines en paracetamol niet genoeg zijn, is ziek melden je enige optie. Of je dit nou moet mailen of ervoor moet zoomen, het is goed om een soort standaardzin te hebben als je dit moet doen in het Engels. Het hoeft hopelijk geen lange boodschap te zijn.

Ziek melden in het Engels

Ill versus sick

Ja, er is een verschil. Dit verschil is wel belangrijk om te benadrukken, want het kan soms voor slechte communicatie zorgen. Dat er een verschil is tussen Brits Engels en Amerikaans Engels is hopelijk al wel duidelijk. Ook hier is dat het geval.

Ill wordt voornamelijk in Brits Engels gebruikt. To be sick betekent in het Brits Engels dat je moet overgeven. En dat is misschien niet helemaal het beeld wat je wilt geven aan je baas of leidinggevende.

I woke up feeling really ill.

Sick wordt voornamelijk in het Amerikaans Engels gebruikt. Het wordt ook gezien als een informele vorm van ‘ill’.

She’s been sick with the flu.”

I’m not going to make it in…

Het gaat je niet lukken om naar werk te komen. Combineer deze zin met één van de volgende zinnen voor een kort maar complete afmelding.

I think I’m coming down with something.
I’m not feeling very well.
I’ve been very poorly lately.
I’m feeling a bit under the weather.
I’m not feeling a hundred percent.

Andere handige woordjes

Is er nog net wat meer uitleg nodig? Je kunt dan een van de volgende woorden gebruiken om dit te doen.

Engels

Vertaling

Gebruik

Temperature (Brits Engels)

Fever (Amerikaans Engels)

Koorts I have a temperature.

I have a fever.

Sore throat Keelpijn I have a sore throat.
Headache Hoofdpijn. Gebruik ‘splitting headache’ als je wilt aangeven dat het een hele heftige hoofdpijn is I’ve had a splitting headache for hours now.
A cold Verkoudheid I’ve got a serious cold.
Flu Griep I’ve come down with the flu.
Bug Virus I think I’ve caught a bug.

Weet jij nog een mooi voorbeeld? Laat dan hieronder een reactie achter!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *