Help de telefoon gaat!

Stel je voor: je wordt onverwacht gebeld door een Engelse klant of relatie. Hij vraagt je om je product of dienst onder de aandacht te brengen, omdat hij interesse heeft. Gouden kans! Maar.., Kun jij meteen een vloeiend Engels telefoongesprek voeren als je opneemt? Of heb je, zoals vele anderen, even tijd nodig om te kunnen omschakelen naar het Engels?

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Grote kans dat het laatste op jou van toepassing is. De telefoon opnemen als er een Engelsman aan de lijn is, is dan zo makkelijk nog niet! Daarom geef ik je in dit artikel een paar eenvoudige tips voor een Engels telefoongesprek. Zo kun je je mentaal beter voorbereiden op een Engels telefoongesprek, en hoef je jezelf niet al stamelend verstaanbaar te maken.

Standaard telefoonzinnen

 
Jezelf voorstellen
Hello, (naam) here from (bedrijfsnaam).
Hi, you’re talking to (naam).
(naam) speaking.

Vragen om aanvullende informatie
Who’s calling, please?
May I ask who’s speaking?
Who’s speaking?

Vragen om een moment geduld
Hold the line, please.
Could you hold on, please?
Just a moment please.

Iemand doorverbinden
Thank you for holding.
The line’s free now… I’ll put you through.
I’ll connect you now.

Reageren op het verzoek
I’m afraid he’s in a meeting at the moment.
I’m sorry. There’s nobody here by that name.
Sorry. I think you’ve dialled the wrong number./ I’m afraid you’ve got the wrong number.

Vragen om verduidelijking
The line is very bad … Could you speak up please?
Could you repeat that please?
Sorry. I didn’t catch that. Could you say it again please?

Een boodschap aannemen
Can I take a message?
Could you give me your name please?
Would you like to leave a message?

Vragen naar persoonlijke gegevens
What’s your phone number / address / first name / surname (achternaam) / nationality?
Where were you born?
Where do you live?

Problemen
I can’t get a dialing tone.
The line’s engaged.
I’m only getting an answering machine.
I can’t hear you very well.
My battery’s to run out.
I’ve got a very weak signal.

Spellen in een Engels telefoongesprek

Hoera: je beller is geïnteresseerd! Hij vraagt naar je e-mailadres, zodat hij je zijn gegevens kan mailen. Nadat je het e-mailadres heeft genoemd, vraagt hij je om het te spellen.

Spellen in het Engels… hoe werkt dat ook alweer? Tijd om je er weer in te verdiepen!:

A ee B bie C sie D die E ie F ef G dzjie H eetsj I aai J djee K kee L el M em N en O oo P pie Q kjoe R ar S es T tie U joe V vie W dobbel joe X eks Y waay Z zed/zie

Je uitspraak in een Engels telefoongesprek

Soms weet je precies wat je moet zeggen, maar niet hoe. Bijvoorbeeld omdat je niet weet of je wel de juiste uitspraak hebt. In een face-to-face gesprek is dit wellicht af te lezen uit je lichaamstaal, maar over de telefoon is dit een stuk moeilijker.

Dan is een logisch gevolg dat je overgaat tot stotteren of hard op zoek gaat naar andere woorden. Helaas blokkeert deze twijfel waarschijnlijk een vloeiend Engels telefoongesprek, omdat je het gesprek niet meer zelfverzekerd kunt voeren. Probeer dan je product of dienst maar eens overtuigend onder de aandacht te brengen.

De oplossing? Ervoor zorgen dat je zelfverzekerder bent over je Engelse uitspraak. En dit bereik je door te oefenen, oefenen en nog eens oefenen. Het klinkt misschien als een grote stap, maar Engelse uitspraak is niets meer dan een vaardigheid! En elke vaardigheid is te oefenen.

Handige tips

Een manier om dit te doen is om actief om de uitspraak te letten als je naar Engelse TV kijkt. Maar wat misschien wel een betere manier is, is een hulpmiddel te gebruiken. Een must-have is dat het e-boek IMPRESS met je Engelse uitspraak, dat je helpt om van je Hollandse uitspraak af te komen.

Liever een uitgebreider naslagwerk, waarin je veel meer tips voor zakelijk Engels vindt? Dan raad ik je het boek Master Your Business English, Communicate with Power in 7 Simple Steps aan, die je naast het verbeteren van je uitspraak ook nog eens helpt met het uitbreiden van je woordenschat. Beiden ideaal voor een Engels telefoongesprek!

Algemene tips voor een Engels telefoongesprek
En zo zijn er nog een hoop tips voor je telefoongesprek! In onderstaand filmpje worden de belangrijkste tips voor een Engelse telefoongesprek uitgelegd:

Heb je nog vragen over het voeren van een Engels telefoongesprek? Aarzel dan niet om ze hieronder te stellen.

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *