Engelse stille letters

Engels stille letters – a guideline

Knock, knock, who’s there?  Heb je wel eens van de term ‘stille letters’ gehoord? De letters zelf zul je in ieder geval niet horen. Engelse stille letters zijn namelijk letters die wel geschreven, maar niet uitgesproken worden. Een voorbeeld is het woord knock, waarin de stille “K” aan het begin van het woord voorkomt. Maar hoe weet je nu welke letters stil zijn en welke niet?

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Engelse stille letters

Stille letters: wat zijn de regels?

Die zijn er niet. Maar liefst 60% van de Engelse woorden zou zulke letters bevatten. En juist daarom is het zo moeilijk om Engels te leren: omdat er geen regels aan verbonden zijn en bijna elke letter wel als een stille letter kan functioneren. Hoe je het toch iets makkelijker voor jezelf kunt maken?

Wat kan helpen is het meelezen met de ondertiteling en luisteren of elke letter wordt uitgesproken. Daarna zijn er een aantal lettercombinaties die bijna altijd een stille letter hebben. Denk maar aan kn (zoals bijvoorbeeld in knock, know, en knife), of mb. Als je er bewust op gaat letten, zul je merken dat je er een hele hoop vindt.

Stille letters: een lijstje

Om je een handje te helpen en het net iets makkelijker te maken, hebben we een lijst voor je samengesteld met de alfabetische volgorde van stille letters in een aantal veelvoorkomende woorden. Let op: dit lijstje bevat lang niet alle woorden!

A: artistically (laatste a), logically, musically,
B: climb, comb, debt, doubt, subtle
C: acquire, scissors
D: bridge, edge, sandwich, Wednesday
E: breathe (laatste e), hate, like, name,
G: champagne, high, reign, sign, through
H: honest, hour, what
I: business
K: knead, knot, know
L: half, salmon, talk, would
M: mnemonic
N: column, condemn, solemn
O: colonel
P: corps, psychology, receipt
S: aisle, bourgeois, island
T: castle, listen, rapport, soften
U: colleague, guess, guard, guide
W: answer, two, whole, write

Heb jij moeite met Engelse stille letters? Of zijn er andere onderdelen van de Engelse uitspraak die je lastig vindt? Laat het ons weten in de reacties!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *