Engels stimuleren werkvloer

Speaking success: Hoe stimuleer je het spreken van Engels op de werkvloer?

Als leidinggevende bij een internationaal bedrijf is het belangrijk om het spreken van Engels te stimuleren op de werkvloer. Dit heeft namelijk meerdere voordelen voor jouw bedrijf, zoals een verbeterde communicatie, betere toegang tot internationale markten, diversiteit en inclusie, en innovatie en kennisuitwisseling. Het bevorderen van Engels spreken op de werkvloer heeft dus zowel op individueel niveau van de werknemers als voor het bedrijf als geheel voordelen.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Engels stimuleren op de werkvloer

 
Daarom vertel ik je in dit artikel meer over het creëren van een taalstimulerende Engelse werkomgeving. Aan de hand van praktische tips en strategieën vertel ik je hoe je als leidinggevende een omgeving kan creëren waarin Engels spreken wordt aangemoedigd.

Tip 1. Organiseer Engelse conversatieclubs

Een enorm goede manier om werknemers aan te moedigen Engels te spreken, is door regelmatig Engelse conversatieclubs te organiseren. Dit biedt werknemers een informele en ondersteunende omgeving waarin ze kunnen oefenen en hun spreekvaardigheid kunnen verbeteren. Moedig werknemers aan om over verschillende onderwerpen te praten en moedig ook interactie tussen collega’s aan. Een laagdrempelige manier om dit te doen is door één vaste dag in de week standaard Engels te spreken op kantoor.

Tip 2. Implementeer Engelse taaltrainingen

Bied Engelse taaltrainingen aan als onderdeel van de professionele ontwikkeling van werknemers. Bijvoorbeeld een training van Improve Your Business English! Onze trainingen kunnen worden afgestemd op de verschillende taalniveaus en specifieke behoeften van werknemers. Bovendien zijn de trainingen interactief en praktijkgericht met een nadruk op spreekvaardigheid én zakelijke communicatie! Klik hier om meer te weten te komen over de Incompany trainingen van Improve Your Business English.

Tip 3. Faciliteer informele Engelse communicatie

Moedig informele Engelse communicatie aan op de werkvloer door bijvoorbeeld Engelse communicatiemiddelen te gebruiken, zoals e-mails of chatplatforms. Stimuleer daarnaast ook het gebruik van Engels tijdens informele gesprekken, zoals tijdens pauzes of teambuildingactiviteiten. Dit helpt werknemers om hun Engelse vaardigheden in alledaagse context te oefenen.

Tip 4. Maak gebruik van een taalbuddysysteem

Stel een taalbuddysystemen in waarbij werknemers die vloeiend Engels spreken worden gekoppeld aan degenen die hun taalvaardigheid willen verbeteren. De buddy’s kunnen regelmatig met elkaar oefenen, feedback geven en ondersteuning bieden bij het leren van Engels. Dit bevordert peer-to-peer leren en creëert een ondersteunend netwerk binnen het team.

Tip 5. Zorg voor positieve stimulans

Erken en beloon de inspanningen en vooruitgang van werknemers bij het verbeteren van hun Engelse taalvaardigheid. Dit kan worden gedaan door certificaten uit te reiken, prestaties te benoemen tijdens vergaderingen of kleine incentives aan te bieden. Door positieve stimulans creëer je een motiverende omgeving waarin werknemers gemotiveerd zijn om hun Engels te verbeteren.

Tot slot
In conclusie is het creëren van een taalstimulerende Engelse werkomgeving van groot belang om de Engelse taalvaardigheid van werknemers te verbeteren. Door het implementeren van praktische strategieën zoals het organiseren van Engelse conversatieclubs, het faciliteren van informele Engelse communicatie en het aanbieden van taaltrainingen, kun jij als leidinggevende een omgeving creëren waarin Engels spreken gestimuleerd wordt.

🚀 Zakelijk Engels voor jouw team?

Heb je hier nog vragen over, of ben je benieuwd naar een taaltraining zakelijk Engels voor jouw team? Maak dan via deze link geheel vrijblijvend een afspraak.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *