voorbereiding Engelse presentatie

Preparation is key

Bij een internationale carrière hoort vrijwel altijd het geven van presentaties, het beantwoorden van vragen en het geven van speeches. Als dit je zenuwachtig maakt, weet dan dat het de besten overkomt om hier de fout in te gaan. Maar, weet ook dat het voor een groot deel niet aan je Engelse uitspraak ligt dat je de fout in gaat, maar aan je voorbereiding.

Gratis video
Wil jij de video met mijn ‘5 beste tips om je Engelse presentatie te professionaliseren’ – gratis – ontvangen? 🔗 Vul dan op deze pagina je gegevens in en je ontvangt m direct.

Een goede voorbereiding van je Engelse presentatie

 
Heb je voldoende woordenschat op het gebied waarover je moet spreken, heb je de tekst uitgeschreven, gecontroleerd (of beter nog, laten controleren) en van te voren doorgenomen? Dit zijn allemaal punten die te vaak nog overgeslagen worden maar het verschil zijn tussen een heldere presentatie en een onsamenhangend en onverstaanbaar geheel. Om je een idee te geven van hoe je overkomt heb ik hieronder een aantal clips met Nederlanders die op verschillende niveaus Engels spreken en niet allemaal even goed voorbereid zijn op de situatie.

Frans Timmermans staat bekend om zijn mooie Engelse uitspraak en is het voorbeeld van hoe het idealiter zou moeten zijn. Ook in deze clip hoor je hoe moeiteloos het hem afgaat. Wat echter wel belangrijk is om in het achterhoofd te houden, is dat hij hier goed voorbereid te werk gaat. Hij heeft een uitgeschreven speech en heeft deze ongetwijfeld al meerdere malen goed doorgenomen. Hierdoor komt zijn speech nog krachtiger over.

In deze clip horen we onze koning Willem-Alexander een speech geven in het Engels, een speech waarover veel al gezegd is. De Engelse uitspraak van onze koning is al meerdere malen onder de loep genomen en bekritiseerd, maar of men zijn uitspraak nu goed of beneden maat vindt, het is duidelijk te merken dat hij hier goed voorbereid is. Doordat hij goed voorbereid is kan hij duidelijk articuleren en met een rustig tempo spreken. Zijn speech is daardoor net zo duidelijk en helder als die van Frans Timmermans, ondanks dat er een verschil is in het niveau van de Engelse uitspraak.

Preparation is key

Ik kan niet genoeg benadrukken hoe belangrijk het is, of je nu excellent Engels spreekt of niet, om je goed voor te bereiden op de situatie waarin je Engels moet gebruiken. Hoe beter je voorbereid bent, des te minder nadruk er gelegd wordt op je minder sterke punten.

In deze compilatie van uitspraken van Louis van Gaal horen we bijvoorbeeld hoe iemand overkomt als diegene niet goed voorbereid is en het Engels ook niet optimaal beheerst. Vermijd dit door ook voldoende aan je presentatieskills en voorbereiding te werken, naast het oefenen van de uitspraak. Preparation is key!

Heb jij tips voor een goede voorbereiding van je Engelse presentatie? Deel het met ons in een reactie hieronder.

🗣️ Wil je je Engelse pitch of presentatie voorbereiden met een professional?

Dat kan! Speciaal hiervoor is de Bite Size Boost, een kort traject van 4 uur om je klaar te stomen voor dat ene belangrijk doel. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Klik hier voor meer info of om je meteen aan te melden voor een Bite Size Boost.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *