Wall Street Woordenboek

Weet jij het verschil is tussen een bear market en een bull market? En wat houdt nu precies nifty fifty in? De beurs is een internationale ontmoetingsplek waarbij allerlei ondernemingen, culturen en talen samenkomen. Juist omdat de Amerikaanse financiële wereld, ofwel Wall Street, hier zo belangrijk in is, is het handig om de juiste Engelse termen te kennen. Hoe volg jij buitenlandse beursgerelateerde programma’s zonder dat je moeite hebt met het vakjargon op de beursvloer? In deze podcast over de rol van Engels op en rondom de beurs wordt deze vraag voor je beantwoord.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO
[ … ]

Overwin de 5 knelpunten van een Engelse vergadering

Hoe kun jij je ideeën met impact delen en neem je vol zelfvertrouwen deel aan een Engelse vergadering? In deze podcast gaat het over jouw rol als deelnemer: hoe geef je aan dat je iets niet begrijpt, of hoe zorg je ervoor dat anderen jou beter begrijpen? Luister naar de podcast om erachter te komen hoe je de vijf knelpunten tijdens een vergadering in het Engels kunt overwinnen!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO[ … ]

Engelse meeting? Leid je vergadering effectief met deze tips!

Vergader jij weleens in het Engels? Dan weet je al dat vergaderen in het Engels net even iets anders is, dan vergaderen in je eigen taal. Tijdens een internationale vergadering heb je namelijk ook nog te maken met de verschillende niveaus van het Engels. Toch moet jij, als je zo’n vergadering leidt, ervoor zorgen dat deze zo effectief mogelijk verloopt. Hoe je dat doet? In deze podcast vind je de belangrijkste tips voor het leiden van een effectieve, Engelse vergadering!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO[ … ]

Dé gouden tips om jouw Engels te verbeteren

De belangrijkste tip om je Engels te verbeteren? Dat is dat jij je passieve kennis, de kennis die je nodig hebt om Engels te verstaan en begrijpen, omzet in actieve kennis: kennis waardoor je zelf ook actief Engels kunt spreken en gebruiken. Zo kom je veel krachtiger over en heeft je boodschap meer impact! Hoe je dat doet? Luister in deze podcast naar dé gouden tips om je Engels te verbeteren. Het zal je verbazen hoe eenvoudig dat is!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Onderweg je Engels verbeteren

Veel professionals realiseren zich niet hoe waardevol het voor hun internationale carrière kan zijn om beter Engels te spreken. Dat is zo jammer! Nu snap ik dat jij als drukke professional geen tijd hebt voor een intensieve cursus Engels, maar dat hoeft ook niet per se! Met de juiste apps en online trainingen kom je al een heel eind. Luister naar deze podcast om erachter te komen hoe eenvoudig jij je Engels kunt verbeteren.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Zó houd je met gemak een Engelse presentatie

Met gemak een presentatie in het Engels geven? Dat klinkt misschien als een onbereikbaar ideaal. Het tegenovergestelde is echter waar: echt iedereen kan een goede presentatie in het Engels houden! De enige belangrijke voorwaarde is een stevige basis. De tips in deze podcast zijn speciaal voor de cruciale punten van je presentatie, waardoor ook jij straks met gemak in het Engels kunt presenteren.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

In 8 stappen weg met een taalbarrière!

Voel je weleens dat er een taalbarrière tussen jou en een anderstalige gesprekspartner staat? Bijvoorbeeld wanneer het niveau van het Engels van je gesprekspartner een stuk lager is, waardoor je Jip-en-Janneke-Engels moet gaan praten, of juist een stuk hoger waardoor je hem of haar niet goed begrijpt? Lastig is dat! Met alleen goed Engels kom je er niet. Je moet dan trucs hebben om met deze taalbarrière om te gaan. Daarom hierbij acht tips die je helpen een taalbarrière op te lossen, of deze in ieder geval een heel stuk te verminderen.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO


[ … ]

Hoe maak je de perfecte Engelse pitch?

Hoe kun je jouw bedrijf, product of dienst kleurrijk en met impact beschrijven of aankondigen door middel van een korte pitch. Of de vraag beantwoorden waarom jouw product nu zo goed is? Waarom mensen voor jouw bedrijf zouden moeten kiezen of wat jouw dienst anders maakt dan vergelijkbare diensten? Dan is het fijn als je een standaard, korte pitch paraat hebt. 5 belangrijke tips die je gaan helpen om dé perfecte Engelse pitch te geven.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

7 fool-proof netwerkvragen

Heb je ooit tijdens een internationale netwerkbijeenkomst gedacht, nu weet ik echt niet meer wat ik vragen moet? Je wilt zo graag het gesprek gaande houden, je hebt alle standaard introductievragen gesteld, maar je kunt in het Engels geen geschikte vraag meer bedenken. Irritant, want in het Nederlands denk je hier niet eens over na. Daarom deze 7 foolproof netwerkvragen.

Klik hier om de podcast te beluisteren via BNR Nieuwsradio

[ … ]