Een Engelse sollicitatie afnemen

Als jij recruiter of werkgever bent van een internationaal bedrijf, zit het er dik in dat er een moment komt dat jij in het Engels sollicitaties af moet gaan nemen. Wat kun je verwachten bij zo’n gesprek? Om jou voor te bereiden op een Engels sollicitatiegesprek, ga ik je stap voor stap uitleggen waar je aan moet denken bij het afnemen van een Engelse sollicitatie.

Klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio

[ … ]

Big on small talk

Heb jij wellicht wel eens een belangrijke deal gemist, omdat jij simpelweg niet wist hoe je een gesprek aan moest knopen met een potentiële zakenpartner? Small talk is ontzettend belangrijk en is dé key om een gesprek aan te knopen. In verschillende landen en culturen is het zelfs ontzettend belangrijk om eerst even te babbelen over ditjes en datjes voor het zaken doen. Wil jij mensen niet meer uit de weg gaan omdat je niet weet hoe je een gesprek moet aanknopen? En wil jij ongemakkelijke stiltes in je zakengesprek voorkomen? Luister dan naar de tips in onze podcast.

klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio

[ … ]

Do’s and don’ts bij netwerken in het Engels

Het belang van netwerken is je vast allang duidelijk. Maar netwerk jij wel op de juiste manier? Of op de meest efficiënte manier? Of je nu naar een speciaal network event gaat, of je vooral bezig houdt met online social networking: er zijn een aantal algemene zaken waar je op moet letten. Daarom help ik jou om je netwerk skills te optimaliseren met 6 do’s and don’t voor tijdens het netwerken. Deze podcast heeft zowel betrekking op netwerken in het algemeen als netwerken in het Engels. Je kunt hem dus ook erg goed gebruiken als jij vooral netwerkt op Nederlandse evenementen.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Green drempelvrees meer!

Tijdens mijn werk zie ik regelmatig dat er een grote groep professionals is die bij een internationaal bedrijf werkt en genoeg kennis heeft over de Engelse taal. Maar wat deze professionals niet doorhebben, is dat de kennis die zij bezitten slechts passieve kennis is. Hierdoor kunnen ze niet zelf goed in het Engels spreken of schrijven. Maar wat heb je aan een uitgebreide passieve Engelse kennis, als jij voor je werk actieve kennis nodig hebt? Ga de drempel over en activeer je Engelse kennis!

klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio

Alles wat je moet weten over zakendoen met de Britten

In onze internationale wereld van tegenwoordig, met Engels als lingua franca en allerlei vormen van social media is het erg makkelijk om met veel verschillende mensen in contact te komen. We moeten alleen niet vergeten dat we, ondanks alle overeenkomsten, nog steeds te maken kunnen hebben met verschillende culturen. Taal alleen is geen garantie voor een goede communicatie. Elke cultuur gaat hand in hand met eigen manieren om iets uit te spreken, op te lossen en over te brengen. Daarom is het, als je internationaal écht succesvol zaken wilt doen, van belang je ook te verdiepen in normen, waarden en gewoonten uit die cultuur. Vandaag: alles wat je moet weten over zakendoen met de Britten!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Zo voorkom je de meest gemaakte fouten in het Engels

Wist je dat veel Nederlanders dezelfde soort fouten maken in het Engels? Dit komt omdat wij door een Nederlandse bril naar de Engelse taal kijken en, soms onbewust, automatisch Nederlandse taalregels toepassen op de Engelse taal. Hierdoor vallen de fouten die Nederlanders maken vaak binnen hetzelfde gebied. Deze podcast is erop gericht om je bewust te maken van zulke fouten. Misschien maak jij ze ook wel, en ik leg uit hoe jij ze in het vervolg kunt voorkomen!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Ook jij kunt onderhandelen in het Engels!

Onderhandelen in het Engels is een vak apart. Je moet niet alleen je zakenpartner overtuigen met de juiste argumenten, maar je moet ook nadenken over de goede vertaling daarvan. En, wat veel mensen vergeten, je bent ook gebonden aan een bepaalde etiquette. Zoals bekend, zijn wij Nederlanders van nature heel direct en dit wordt niet altijd gewaardeerd door buitenlanders. Onderhandelen in het Engels vereist dus een bepaalde voorbereiding en achtergrondkennis. In deze podcast help ik jou om je onderhandelingspositie in het Engels te verbeteren.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

Meer impact in het Engels

Het kan lastig zijn om precies te zien wat nu het verschil is tussen gewoon, middelbare school-Engels en zakelijk Engels. Toch zit er een duidelijk verschil tussen. In deze podcast leg ik je uit welke ene simpele tip jij kunt toepassen in je zakelijk Engels die ervoor gaat zorgen dat je meer impact hebt. Dit geldt zowel voor je Engelse zakelijke teksten, als voor speeches of presentaties.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Omgaan met klachten

Hoe reageer jij op klachten – zowel terecht als onterecht? Boze klanten zorgen vaak voor gefrustreerde gevoelens. Probeer dan maar eens beleefd te blijven en de klacht goed op te lossen. Vergeet echter niet dat boze klanten maar al te graag hun verhaal doen bij anderen, en dat een boos berichtje over jouw bedrijf op social media zo is geplaatst. Om dit te voorkomen is het belangrijk om alle klachten serieus te nemen en er goed mee om te gaan. In deze podcast geef ik je stap voor stap toepasbare voorbeelden die je een eind op weg helpen om zowel beleefd als begripvol over te komen in het Engels bij het behandelen van internationale klachten.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Express Yourself!

Als professional ben jíj de expert binnen een bepaald vakgebied, en zal je mening over verschillende onderwerpen op prijs worden gesteld. Maar ook in het dagelijks leven deel jij je mening: denk eens aan een vergadering of overleg. Vaak vervallen we in het Engels in het gebruik van vaste zinnetjes, omdat het vertrouwd, makkelijk en veilig is. Maar ik ben ervan overtuigd dat het je taal verrijkt, verlevendigt en professionaliseert als je dingen op meerdere manieren kunt brengen. Daarom deel ik vandaag meer dan 60 manieren om je mening te uiten in het Engels.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]