Word expert in bijwoorden en bijvoeglijk naamwoorden!

In deze podcast gaat het over één van je – waarschijnlijk – minder favoriete onderdelen: de Engelse grammatica. Want weet jij wanneer je wel of geen bijwoord moet gebruiken? Wat een bijwoord ook alweer is? Of misschien het verschil tussen een bijwoord en een bijvoeglijk naamwoord? Oók dit onderdeel is belangrijk als je het Engels goed onder de knie wilt hebben, en daarom besteden we hier ook aandacht aan met een makkelijke uitleg over bijwoorden en bijvoeglijk naamwoorden, zodat jij aan het eind van de podcast precies weet hoe het zit.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO


[ … ]

Je Engels verbeteren in de zomer?

Naast de periode van ultieme ontspanning, is de zomer ook het ideale moment om te investeren in vaardigheden die ook na de zomer nog een hoop opleveren. Het verbeteren van je Engels bijvoorbeeld! En dat kan op allerlei verschillende manieren, ik weet zeker dat er een manier voorbij zal komen die perfect bij je past. Wat dacht je van een podcast onderweg naar je vakantiebestemming? Een online training met downloadbare items, zodat je die ook op de camping kunt gebruiken? Of een boek voor in de hangmat? In deze podcast hoor je wat volgens mij de 7 beste manieren zijn om in de zomer je Engels te verbeteren.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

Let’s talk about you!

Of het nu een netwerkborrel is, een presentatie-introductie of een sollicitatie: op veel verschillende zakelijke gelegenheden staat er maar één ding centraal en dat is het leren kennen en bekend maken van de aanwezigen. Maar hoe introduceer en beschrijf jij jezelf op een duidelijke, professionele manier in het Engels? Na het beluisteren van deze podcast weet jij hoe jij je eigenschappen kernachtig beschrijft en een duidelijk beeld van je bedrijf kunt neerzetten.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

Google Translate en zakelijk Engels

Tegenwoordig gebruiken we het allemaal: Google Translate. Een gratis, handige en vooral makkelijke tool die maar een paar klikken weg is. Even kopiëren en plakken en je hebt je vertaling binnen. Helaas is niets zo mooi als het lijkt, en kan Google Translate echt een no-go zijn bij zakelijke Engelse teksten. Er kan namelijk van alles mis gaan, waardoor jij straks met een foute tekst zit. In deze podcast hoor je alles over de mechanismen achter Google Translate en welke alternatieven je kunt gebruiken.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Slecht nieuws berichten in het Engels, hoe werkt dat?

In elk bedrijf gaat wel eens wat mis, en soms moeten klanten of zakenpartners op de hoogte worden gebracht van een probleem. Maar naast het op de hoogte brengen niet genoeg, hoop je ook op ook begrip en acceptatie van het probleem. Daarom is het belangrijk om goed na te denken wat je in een slecht nieuws bericht zet. In deze podcast hoor je zes cruciale aspecten die horen bij het brengen van een slecht nieuws bericht, en een aantal Engelse voorbeeldzinnen om te gebruiken!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

How to give negative feedback?

Stel, er gaat iets mis op je werk. Of dit nu een catastrofale fout is of een klein misverstand: er moet worden gezorgd dat dit niet nogmaals gebeurt. Een belangrijke manier om dit te bereiken is door het geven van negatieve feedback waar dit nodig is. Maar hoe krijg je het voor elkaar om negatieve feedback te geven in het Engels die opbouwend is? Ik bespreek een aantal do’s en don’ts rondom het geven van negatieve feedback in het Engels, die erop gericht zijn om feedback zo positief mogelijk over te brengen zonder dat de kern verloren gaat.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN

[ … ]

Een Engelse sollicitatie afnemen

Als jij recruiter of werkgever bent van een internationaal bedrijf, zit het er dik in dat er een moment komt dat jij in het Engels sollicitaties af moet gaan nemen. Wat kun je verwachten bij zo’n gesprek? Om jou voor te bereiden op een Engels sollicitatiegesprek, ga ik je stap voor stap uitleggen waar je aan moet denken bij het afnemen van een Engelse sollicitatie.

Klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio

[ … ]

Big on small talk

Heb jij wellicht wel eens een belangrijke deal gemist, omdat jij simpelweg niet wist hoe je een gesprek aan moest knopen met een potentiële zakenpartner? Small talk is ontzettend belangrijk en is dé key om een gesprek aan te knopen. In verschillende landen en culturen is het zelfs ontzettend belangrijk om eerst even te babbelen over ditjes en datjes voor het zaken doen. Wil jij mensen niet meer uit de weg gaan omdat je niet weet hoe je een gesprek moet aanknopen? En wil jij ongemakkelijke stiltes in je zakengesprek voorkomen? Luister dan naar de tips in onze podcast.

klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio

[ … ]

Do’s and don’ts bij netwerken in het Engels

Het belang van netwerken is je vast allang duidelijk. Maar netwerk jij wel op de juiste manier? Of op de meest efficiënte manier? Of je nu naar een speciaal network event gaat, of je vooral bezig houdt met online social networking: er zijn een aantal algemene zaken waar je op moet letten. Daarom help ik jou om je netwerk skills te optimaliseren met 6 do’s and don’t voor tijdens het netwerken. Deze podcast heeft zowel betrekking op netwerken in het algemeen als netwerken in het Engels. Je kunt hem dus ook erg goed gebruiken als jij vooral netwerkt op Nederlandse evenementen.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Green drempelvrees meer!

Tijdens mijn werk zie ik regelmatig dat er een grote groep professionals is die bij een internationaal bedrijf werkt en genoeg kennis heeft over de Engelse taal. Maar wat deze professionals niet doorhebben, is dat de kennis die zij bezitten slechts passieve kennis is. Hierdoor kunnen ze niet zelf goed in het Engels spreken of schrijven. Maar wat heb je aan een uitgebreide passieve Engelse kennis, als jij voor je werk actieve kennis nodig hebt? Ga de drempel over en activeer je Engelse kennis!

klik hier om de podcast te beluisteren via BNR nieuwsradio