Alles wat je moet weten over zakendoen met de Britten

In onze internationale wereld van tegenwoordig, met Engels als lingua franca en allerlei vormen van social media is het erg makkelijk om met veel verschillende mensen in contact te komen. We moeten alleen niet vergeten dat we, ondanks alle overeenkomsten, nog steeds te maken kunnen hebben met verschillende culturen. Taal alleen is geen garantie voor een goede communicatie. Elke cultuur gaat hand in hand met eigen manieren om iets uit te spreken, op te lossen en over te brengen. Daarom is het, als je internationaal écht succesvol zaken wilt doen, van belang je ook te verdiepen in normen, waarden en gewoonten uit die cultuur. Vandaag: alles wat je moet weten over zakendoen met de Britten!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Zo voorkom je de meest gemaakte fouten in het Engels

Wist je dat veel Nederlanders dezelfde soort fouten maken in het Engels? Dit komt omdat wij door een Nederlandse bril naar de Engelse taal kijken en, soms onbewust, automatisch Nederlandse taalregels toepassen op de Engelse taal. Hierdoor vallen de fouten die Nederlanders maken vaak binnen hetzelfde gebied. Deze podcast is erop gericht om je bewust te maken van zulke fouten. Misschien maak jij ze ook wel, en ik leg uit hoe jij ze in het vervolg kunt voorkomen!

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

Ook jij kunt onderhandelen in het Engels!

Onderhandelen in het Engels is een vak apart. Je moet niet alleen je zakenpartner overtuigen met de juiste argumenten, maar je moet ook nadenken over de goede vertaling daarvan. En, wat veel mensen vergeten, je bent ook gebonden aan een bepaalde etiquette. Zoals bekend, zijn wij Nederlanders van nature heel direct en dit wordt niet altijd gewaardeerd door buitenlanders. Onderhandelen in het Engels vereist dus een bepaalde voorbereiding en achtergrondkennis. In deze podcast help ik jou om je onderhandelingspositie in het Engels te verbeteren.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO

[ … ]

Meer impact in het Engels

Het kan lastig zijn om precies te zien wat nu het verschil is tussen gewoon, middelbare school-Engels en zakelijk Engels. Toch zit er een duidelijk verschil tussen. In deze podcast leg ik je uit welke ene simpele tip jij kunt toepassen in je zakelijk Engels die ervoor gaat zorgen dat je meer impact hebt. Dit geldt zowel voor je Engelse zakelijke teksten, als voor speeches of presentaties.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Omgaan met klachten

Hoe reageer jij op klachten – zowel terecht als onterecht? Boze klanten zorgen vaak voor gefrustreerde gevoelens. Probeer dan maar eens beleefd te blijven en de klacht goed op te lossen. Vergeet echter niet dat boze klanten maar al te graag hun verhaal doen bij anderen, en dat een boos berichtje over jouw bedrijf op social media zo is geplaatst. Om dit te voorkomen is het belangrijk om alle klachten serieus te nemen en er goed mee om te gaan. In deze podcast geef ik je stap voor stap toepasbare voorbeelden die je een eind op weg helpen om zowel beleefd als begripvol over te komen in het Engels bij het behandelen van internationale klachten.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Express Yourself!

Als professional ben jíj de expert binnen een bepaald vakgebied, en zal je mening over verschillende onderwerpen op prijs worden gesteld. Maar ook in het dagelijks leven deel jij je mening: denk eens aan een vergadering of overleg. Vaak vervallen we in het Engels in het gebruik van vaste zinnetjes, omdat het vertrouwd, makkelijk en veilig is. Maar ik ben ervan overtuigd dat het je taal verrijkt, verlevendigt en professionaliseert als je dingen op meerdere manieren kunt brengen. Daarom deel ik vandaag meer dan 60 manieren om je mening te uiten in het Engels.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Bereid je voor op een Engels sollicitatiegesprek

Tegenwoordig is de wereld ontzettend klein, en dat is ook te merken in het bedrijfsleven: steeds meer bedrijven gaan internationaal of worden overgenomen door een buitenlandse eigenaar. Het gevolg daarvan is dat er meer en meer sollicitatiegesprekken worden gevoerd in het Engels. In deze podcast wordt je voorbereid op een Engels sollicitatiegesprek door middel van 6 voorbeeldvragen die gesteld kunnen worden. Elke vraag gaat gepaard met een bijbehorend antwoord en een uitleg waarom dit antwoord juist is om te geven.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Schitteren in de sales

Luisteren naar je klant en gerichte vragen stellen zijn de twee belangrijkste onderdelen van een goed salesgesprek. Vandaag leg ik je uit hoe je een deal sluit in het Engels. Elke fase van een salesgesprek wordt besproken en toegelicht met praktische tips. Na het luisteren van deze podcast weet je welke Engelse vragen jij moet stellen om te laten zien dat je geïnteresseerd bent in een vraag, en welke trucs je kunt gebruiken in het stellen van je vragen om het gesprek naar een beslissing toe te leiden.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

POTUS and politics

Politiek is overal, en kan een interessant onderwerp zijn voor Engelse small talk. In deze podcast krijg je onder andere uitleg van Engelse termen rondom politieke systemen, grote onderwerpen in de politiek en kiesrecht! Speciaal voor jou hebben we ook een lijst samengesteld met een hoop termen die vaak voorkomen in politieke gesprekken. Je hoort er meer over in de podcast. Wil je de lijst gratis downloaden? Kopieer dan deze link in je browser: https://www.improveyourbusinessenglish.nl/engelse-politieke-termen/

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]

Hoe voer je zonder moeite een Engels telefoongesprek

Genoeg professionals struggelen met het houden van een zakelijk telefoongesprek in het Engels. Een telefonisch gesprek mist namelijk de non-verbale communicatie die wel degelijk aanwezig is in een face-to-face-gesprek, en die belangrijk is om de ander goed te begrijpen. Dit kan het lastiger maken om jezelf goed uit te drukken. Gelukkig zijn er genoeg handige tips die je helpen om minder te zoeken naar woorden en je niet meer druk te hoeven maken over miscommunicatie.

KLIK HIER OM DE PODCAST TE BELUISTEREN VIA BNR NIEUWSRADIO [ … ]