podcasts

Podcasts in de spotlight

Nu het nieuwe jaar natuurlijk is aangebroken, is het een perfecte tijd om terug te blikken naar alle mooie momenten van 2019. En het leek ons leuk om met jullie te delen wat de populairste podcasts zijn! In dit artikel vind je overzicht van de podcasts die in 2019 het meest beluisterd zijn.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Podcasts om je Engels een boost te geven

 
Heb jij ze al eens beluisterd? Zo niet, dan kun je in onderstaand lijstje direct de linkjes vinden. Heb je ze al wel beluisterd, zou je dan een review voor ons willen achterlaten? Much appreciated!

1 – 5 veelgemaakte Engelse grammaticafouten

Je kunt je Engels pas verbeteren als jij je fouten herkent. En je kunt je fouten pas herkennen op het moment dat je doorhebt dat er iets misgaat! Daarom hoor je in deze podcast 5 veelgemaakte grammaticafouten. Grote kans dat jij in ieder geval één van deze fouten wel eens hebt gemaakt… Je luistert ‘m hier!

2 – Eerste Hulp bij Dunglish

Nederlands en Engels hebben behoorlijk wat van elkaar weg. Hierdoor is de Engelse variant van een Nederlands woord regelmatig goed te gokken, maar helaas gaat het ook vaak verkeerd. Om onnodige fouten te voorkomen én om jou van je Dunglish af te helpen, volgen hier typische voorbeelden van Dunglish. Je hoort voorbeelden op 4 verschillende taalgebieden: spreken, schrijven, grammatica en taalgebruik in de sociale setting. Je luistert ‘m hier!

3 – Twijfel uitdrukken in het Engels

Op de werkvloer zal je regelmatig je mening moeten uiten, ideeën moeten delen of antwoorden moeten geven. Maar wat nu als je twijfelt? Vooral in een omgeving waar je Engels moet praten, gebeurt het vaak dat je stil blijft vanwege twijfel. Maar dat is zonde: je zit niet voor niets in een overleg. Geef daarom je twijfel aan in het Engels! Hoe dat moet, hoor je in deze podcast. Je luistert ‘m hier!

4 – Woordcombinaties die je moet kennen in zakelijk Engels

Zakelijke phrasal verbs zijn combinaties van een werkwoord en voorzetsel, die bijna zijn vastgeroest in het zakelijk Engels. De juiste combinatie van werkwoord en voorzetsel blijft helaas lastig in het Engels. Er is dus een grote kans dat je gebrekkige zinnen uitkraamt als je deze combinaties níet goed kent, bijvoorbeeld “Ik heb vandaag een afspraak naar een klant” in plaats van “Ik heb vandaag een afspraak met een klant”. In deze podcast hoor je 10 veelgebruikte phrasal verbs op de werkvloer, om op die manier jouw zakelijk Engels te verbeteren. Je luistert ‘m hier!

5 – Hoe geef ik aan dat ik iets aan mijn baan niet leuk vind?

Jij hebt vast ook taken die je het liefst uitbesteedt. Of misschien irriteer jij je mateloos aan de werksfeer. Het is belangrijk dat je het kunt aangeven als er zaken zijn die jou stress geven. Ook in het Engels. Zakelijk Engels beheersen betekent namelijk óók dat jij irritaties en frustraties op de werkvloer bespreekbaar kunt maken. Daarom hoor je in deze podcast 10 uitdrukkingen om aan te geven dat je iets niet prettig vindt op je werk. Je luistert ‘m hier!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *