26 juni 2017 | Writer: Anneke Drijver

De 7 mooiste voorbeelden van onnodig Engels taalgebruik

Zoals je misschien wel weet, zijn wij Nederlanders behoorlijk goed in Engels vergeleken met andere niet-Engelssprekende landen. Daar mogen we best trots op zijn. Maar wat blijkt? We zijn zo trots dat we het maar al te graag willen laten merken! Als je erop gaat letten, worden er namelijk ontzettend vaak Engelse woorden gebruikt terwijl een Nederlands woord gewoon volstaat. De makers van de Facebookpagina Onnodig Engels taalgebruik viel dat ook op, en zij besloten de mooiste pareltjes te delen. Vandaag zet ik 7 mooie voorbeelden voor je op een rij!

1. Want ‘spread’ ligt veel lekkerder in de mond dan ‘smeersel’.

onnodig engels taalgebruik

2. Deze tekst heeft wel een mooie verdeling wat betreft Nederlands-Engels:

onnodig engels taalgebruik

3. Een lekkere behandeling-behandeling:

onnodig engels taalgebruik

4. Serieus? Een boterkoek ge-update?

onnodig engels taalgebruik

5. Paasfood, lekker voor bij het paasbreakfast.

onnodig engels taalgebruik

6. Vet cool

onnodig engels taalgebruik

7. En zelfs de meest Hollandse winkel, de Albert Heijn gaat overstag!

onnodig engels taalgebruik

Pssssst: mix jij Engels met Nederlands wel eens door elkaar, maar dan omdat je slechts de helft van een zin kan vertalen? Dat kan een vervelende belemmering zijn in zakelijk Engels! Mijn boek Master Your Business English leidt je langs alle, maar dan ook alle belangrijke aspecten van zakelijk Engels heen! Zo hoef je na het lezen van dit boek niet meer bang te zijn voor onnodige fouten. 😉

En nu eerlijk: zit het op jouw baan wel goed qua onnodig Engels taalgebruik of moet je wellicht toch eens opnieuw de site of de brochure doorkijken? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *