De 7 mooiste voorbeelden van onnodig Engels taalgebruik

Zoals je misschien wel weet, zijn wij Nederlanders behoorlijk goed in Engels vergeleken met andere niet-Engelssprekende landen. Daar mogen we best trots op zijn. Maar wat blijkt? We zijn zo trots dat we het maar al te graag willen laten merken! Als je erop gaat letten, worden er namelijk ontzettend vaak Engelse woorden gebruikt terwijl een Nederlands woord gewoon volstaat. De makers van de Facebookpagina Onnodig Engels taalgebruik viel dat ook op, en zij besloten de mooiste pareltjes te delen. Vandaag zet ik 7 mooie voorbeelden voor je op een rij!

HOW TO SPEAK ENGLISH WITH EASE

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

1. Want ‘spread’ ligt veel lekkerder in de mond dan ‘smeersel’.

onnodig engels taalgebruik
2. Deze tekst heeft wel een mooie verdeling wat betreft Nederlands-Engels:

onnodig engels taalgebruik
3. Een lekkere behandeling-behandeling:

onnodig engels taalgebruik
4. Serieus? Een boterkoek ge-update?

onnodig engels taalgebruik
5. Paasfood, lekker voor bij het paasbreakfast.

onnodig engels taalgebruik
6. Vet cool

onnodig engels taalgebruik
7. En zelfs de meest Hollandse winkel, de Albert Heijn gaat overstag!

onnodig engels taalgebruik
Pssssst: mix jij Engels met Nederlands wel eens door elkaar, maar dan omdat je slechts de helft van een zin kan vertalen? Dat kan een vervelende belemmering zijn in zakelijk Engels! Mijn boek Master Your Business English leidt je langs alle, maar dan ook alle belangrijke aspecten van zakelijk Engels heen! Zo hoef je na het lezen van dit boek niet meer bang te zijn voor onnodige fouten. 😉

En nu eerlijk: zit het op jouw baan wel goed qua onnodig Engels taalgebruik of moet je wellicht toch eens opnieuw de site of de brochure doorkijken? Ik ben benieuwd! Laat het me weten in een reactie.

Reacties (2)

  1. Het valt me op dat het bovenmatig gebruik van Engels veel door reclamebedrijven/ ondernemingen gehanteerd wordt. Hier geldt niet of het onnodig is, ja of nee, enkel geld verdienen staat bovenaan. Ook Jumbo doet hier vrolijk aan mee, als het maar geld oplevert.
    Ook in het werk wordt vaak onnodig Engels gebruikt. Het vreemde van alles is, dat vaak gelijk na gebruikmaking van het woord wordt verteld wat het betekend. Mensen staan niet meer stil of het nut heeft om onnodig Engels te gebruiken. “iedereen doet het”. Ook de regering laat ons – zoals gebruikelijk – in de kou staan. Taal verbind en maakt een groep. Door taal te laten verwateren, maar ook een beperkte groep hiervan eigenaar te laten zijn, ben je bezig een tweedeling toe te staan. De regering zou ook het gebruik van het Nederlands kunnen promoten.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *