onderhandelen in het Engels

Gebruik déze woorden bij onderhandelen in het Engels

Het spreekt vast voor zich dat kappers die toeristen knippen in Amsterdam een ander soort zakelijk Engels gebruiken dan een bankier op een internationale conferentie. Het is bijvoorbeeld een must dat kappers alle juiste woorden rondom knippen, wassen, stylen en kleuren kennen. Maar hier heeft een bankier dan weer niets aan. Eigenlijk heeft elke manier van werken een eigen variant van zakelijk Engels.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Onderhandelen in het Engels

 
Ook onderhandelen in het Engels is een vorm apart. Er zijn namelijk bepaalde uitdrukkingen die je eigenlijk vooral bij het onderhandelen in het Engels tegenkomt en niet erg veel daarbuiten. Daarom is het handig om zulke termen te kennen. In dit artikel vind je dan ook een handige uitleg van veelvoorkomende termen bij onderhandelen in het Engels!

Belangrijke termen

Bargaining position

Als er aan je wordt gevraagd om je bargaining position in te schatten, gaat dit over jouw onderhandelingspositie. Deze hangt af van allerlei factoren zoals de hoeveelheid concurrentie en de uniekheid van je aanbod. Our bargaining position is high since our product is so rare, so you should increase the price for this deal.

Break even point

Het break even point wordt ook wel het worst case scenario genoemd. Dit is de allerlaagste prijs die jij bereid ben om te accepteren voor jouw product of dienst. Een deal waarbij de prijs lager is dan het break even point is dus niet winstgevend. As a company, we first need to be sure of our break even point before we start negotiating.

Closer

Een closer is het laatste argument dat je gebruikt in een onderhandeling als je onderhandelingspartner nog twijfelt. Het is een laatste krachtig statement dat bedoeld is om de ander over te halen. He hesitated about the deal, but he accepted after Steven used a powerful closer.

Counter-proposal

Een tegenaanbod ofwel de reactie van je onderhandelingspartner op jouw aanbod. Een tegenaanbod gaat vaak in op de prijs of de voorwaarden van de deal. I have a counter-proposal which concerns the price, and if you agree we have a deal.

Proposal

Dit is je aanbod; hetgene wat je te bieden hebt aan de ander. In onderhandelingen kan je aanbod of voorstel telkens wijzigen. This is my last proposal: the products are distributed evenly over each store at first and the shop with the highest revenue gets a priviliged position.

Target deal

De deal die je graag zou willen, ofwel een aantrekkelijke deal die veel oplevert. I like that company’s offer a lot, but I am doubting to accept it since it is not my target deal.

To shop around

Dit is het vergelijken van aanbiedingen van verschillende aanbieders. We need a new vacuum cleaner at the office, so right now I am shopping around for the best deal.

To sweeten the deal

Dit is het net iets aantrekkelijker maken van de deal door een klein extraatje aan te bieden vlak voordat de deal gesloten wordt. That’s a wonderful offer. Let me sweeten the deal by promising that your first 25 orders will be free. That is, if you order before the end of next week.

Voor welk onderdeel van zakelijk Engels zou jij graag een mini-woordenboek met uitleg zien? Laat het ons hieronder weten!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (2)

  1. Interessant en bruikbaar artikel, Anneke. Een mini woordenboek met toelichting over (kennis)diensten als adviseur Personeel en Organisatie bijv. zou ik op prijs stellen. Succes en fijne dag!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *