nieuwsbrieven Engels verbeteren

Nieuwsbrieven om je Engels te verbeteren!

Je Engels verbeteren via een e-mail nieuwsbrief? Misschien is dat een manier om je Engels te verbeteren waar je nog nooit over hebt nagedacht. Wist je dat er echter talloze mail subscriptions beschikbaar zijn, die je nadat je je hebt aangemeld, enorm handige en interessante e-mails sturen die jou helpen met het verbeteren van je Engels?

HOW TO SPEAK ENGLISH WITH EASE

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

In dit artikel geef ik je een aantal tips hoe je Engels verbeteren aan de hand van English newsletter subscriptions het beste kunt aanpakken, en welke newsletters er eigenlijk bestaan, met een focus op business-related newsletters.

Hoe pak je het aan?

Voordat je je inschrijft voor een aantal newsletters geef ik je graag een aantal tips mee, zodat jij op de meest productieve manier aan de slag kunt gaan met het verbeteren van je Engels.

Tip 1: Zorg ervoor dat je je niet voor te veel nieuwsbrieven inschrijft. Als je je er meteen voor acht of negen inschrijft, zul je door het bos de bomen niet meer zien en is de kans groot dat je binnen de kortste keren stopt met lezen. Schrijf je daarom voor maximaal drie nieuwsbrieven in op het begin. Op die manier kun je elke dag iets nieuws leren, zonder overweldigd te raken.

Tip 2: Zorg dat je een (online) notitieblokje bijhoudt waarin je tijdens het lezen wat noteert. Een feitje wat je geleerd hebt, het gebruik van een bepaalde Engelse werkwoordstijd die je nog niet eerder gezien had, of een nieuw Engels woord wat je kunt toevoegen aan je eigen vocabulaire.

Tip 3: Sla belangrijke e-mails op in een aparte map. Lees je op een dag een nieuwsbrief waar veel handige termen of bruikbare informatie instaat, sla hem dan op zodat je het gemakkelijk kunt terugvinden. Zo kan je altijd snel even terugkoppelen naar informatie over de Engelse taal wanneer jij het zelf moet toepassen.

Tip 4: Gebruik een woordenboek om Engelse woorden die je nog niet kent op te zoeken. Door bewust met het woord bezig te zijn sla jij hem namelijk makkelijker op in je eigen vocabulaire!

Hieronder behandel ik een aantal verschillende nieuwsbrieven waarvoor je je zou kunnen inschrijven om je Engels te verbeteren!

Down to Business English Newsletter

Down to Business English is een podcast waarin zaken als een Engelse werkomgeving en bedrijfsgerelateerde discussies worden gebruikt als uitgangspunt voor Engelse lessen over grammatica, woordenschat, en culturele verschillen. Ze brengen ook een nieuwsbrief uit met nieuws over het zakenleven. Bij je inschrijving kun je verschillende onderwerpen kiezen waarvan jij graag op de hoogte gehouden wordt, zoals bedrijfsprofielen, financiën, politiek, en handel.

Investopedia Newsletters

Ben jij werkzaam in financiën of economie? Dan is Investopedia Newsletters een perfecte match. Ze hebben verschillende nieuwsbrieven waarop je je kunt abonneren, zoals: “Investopedia Insights: News to Use”, “Investing Basics”, of “Term of the Day”. Bij die laatste nieuwsbrief leer je over business english words en krijg je allerlei links naar relevante artikelen om je vocabulaire en Engelse basiskennis te ontwikkelen.

Byte Sized English Newsletter

Wil ijj graag je communicatie- en gespreksskills verbeteren? Dan is dit de nieuwsbrief voor jou! In de nieuwsbrieven ontvang je educatieve blogposts, kruiswoordpuzzels en quizjes, advies over uitspraak en grammatica en informatie over culturele uitdrukkingen. Daarnaast kan je lid worden van een Facebook groep waarin je in gesprek kunt komen met andere Engelse taalleerders.

Andere voorbeelden van nieuwsbrieven waarmee jij je Engels kunt verbeteren zijn:

  • Harvard Business Review Newsletters
  • Fast Company Newsletters
  • English in Your Inbox from EC
  • British Council’s LearnEnglish Newsletter

En… vergeet onze eigen nieuwsbrief natuurlijk niet! Hierin krijg je elke week een handige tip mee aan de hand van een persoonlijke anekdote. Plus een link naar een nieuwe blog of podcast die diezelfde week is uitgekomen!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *