5 tips to Improve Your Business English

5 tips to Improve Your Business English

Was jij al lang van plan om je Engels eindelijk eens op te vijzelen, maar komt het er steeds niet van? Dan is dit natuurlijk een uiterst geschikt moment. Zo aan het begin van een nieuw jaar, zit je misschien boordevol plannen (net als ik) en als het bijschaven of het vergroten van je kennis van je zakelijk Engels er een van is, heb ik hier een aantal praktische en handige tips voor je.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

5 tips to Improve Your Business English

 
Deze eerste tip komt niet uit de lucht vallen en als je mijn e-boek hebt gelezen komt deze je ook niet vreemd voor. Heb je het e-boek nog niet? Kijk dan op de e-boeken pagina voor meer informatie hoe je deze en de andere delen uit de serie in je mailbox kunt ontvangen.

Tip 1 – Creëer een database

Leg een persoonlijke database aan met Engelse woorden die je vaak gebruikt of nodig hebt. Ik geef zelf de voorkeur aan Excel, maar het kan natuurlijk ook in Word, Pages of gewoon in een schrift of een notitieblok. Zet de woorden op thema of op alfabetische volgorde om ze makkelijk terug te kunnen vinden. Met zo’n handige database voorkom je dat je terugkerende woorden steeds opnieuw moet opzoeken. Het scheelt echt enorm veel tijd. Gebruik voor het opzoeken van de vertaling bijvoorbeeld bab.la, een erg handig woordenboek waarin de woorden in de context staan.

Tip 2 – Vergroot je woordenschat

Merk je dat je wel heel vaak dezelfde woorden en zinnen gebruikt? Neem dan af en toe (zeg, 1 keer per week) de tijd om een synoniem voor deze woorden op te zoeken. Pak er een paar recente e-mails bij en je hebt het zo gedaan! En als twee nieuwe woorden per dag leert, (dat zijn er 14 per week) dan breid je je woordenschat in no time enorm uit. Hiervoor kun je de website Thesaurus gebruiken.

Je kunt ook afspreken om dit samen met je collega’s te doen. Zet het document met de woordenlijst dan op een centraal punt waar iedereen er bij kan. Kwestie van doen!

Tip 3 – Lees

Inderdaad, lees. Zo eenvoudig kan het zijn. Het kunnen boeken zijn, websites of kranten, het is alleen heel erg belangrijk dat het je interesse heeft. Kies dus voor iets vak- of hobby- gerelateerds. Lees bewust en zoek de woorden die je niet kent even op. Lezen is heel goed voor je algemene taalontwikkeling, de woordvolgorde en je woordenschat. Plan vanaf vandaag elke dag 10 minuten lezen in in je agenda!

Misschien zijn deze websites iets voor jou:
Op het gebied van financiën: Financial Times.
Voor alles over ondernemen: The Entrepreneur.
Lees je liever over online marketing? Online Marketing Made Easy.
En voor business in het algemeen: Forbes Magazine.

Tip 4 – Luister naar jezelf

Heb je het gevoel dat je als een ‘kaaskop’ klinkt wanneer je Engels spreekt? Check dan eerst eens of dit wel zo is, vraag het aan collega, een vriend/vriendin of maak een opname van jezelf. (Kan op elke smartphone.) Valt er nog wel wat te verbeteren?
Ga dan naar YouTube of naar de BBC, zoek een Engelstalige video uit, het nieuws, een detective, het weerbericht, het maakt niet uit. Kijk en luister vervolgens heel aandachtig en doe het na. Oefen eerst een paar keer ‘droog’ en neem het vervolgens op. Wees kritisch en overdrijf! Succes gegarandeerd.

Tip 5 – Stel doelen

Leren is een continue proces en Engels een vaardigheid. Net zoals je bij het hardlopen moet trainen om te kunnen blijven presteren en in een tuin moet zaaien om te kunnen oogsten, moet je ook de kennis van een vreemde taal bijhouden. En de kracht zit zeker in de herhaling.

Om het niveau van je Engels op peil te houden of te verbeteren, is het goed om jezelf een duidelijk doel te stellen. Maak het doel concreet en stel jezelf een deadline. Bijvoorbeeld: ‘Ik lees elke dag 10 pagina’s in een Engelse roman,’ of ‘Ik leer elke week 14 nieuwe woorden,’ of ‘Ik kijk elke week naar een Engelse detective.’ Reken uit hoeveel dit is over een jaar en houd dit bij. Het is vooral belangrijk om hier bewust mee bezig te zijn en kies hiervoor elke week een vast moment in je agenda. Plan het in, net als sporten of een afspraak met je vrienden.

Wat wil jij dit jaar bereiken met je Engels? Ik ben heel benieuwd. Deel je doelen hieronder, dan kunnen we elkaar helpen om scherp te blijven.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *