boek zakelijk engels

Mijn boek – zo spannend!

Engels is een belangrijke taal in de internationale zakenwereld en in ons land krijgt iedereen Engels op school. Gelukkig maar. Ook in het buitenland staan Nederlanders bekend als erg internationaal en zij kunnen zich over het algemeen goed redden met hun Engels. Tot zo ver niets nieuws.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Sinds ik echter les geef en regelmatig bij internationale bedrijven over de vloer kom, viel het mij op dat veel professionals toch niet zo zelfverzekerd in het Engels opereren als dat zij dat in het Nederlands zouden doen. Dat wil niet zeggen dat zij het Engels niet goed spreken, want ze hebben vaak een redelijke woordenschat, maar hun kennis is niet zo goed of up-to-date als ze zouden willen. De taal vormt soms een belemmering in het optimaal kunnen uitoefenen van hun functie. Herken jij dit ook?

Mijn boek over zakelijk Engels

 
Voor die groep professionals en voor degenen die een internationale functie ambiëren – en misschien ook wel voor jou – ben ik een boek over zakelijk Engels aan het schrijven, met als voorlopige werktitel: Geef je Business English een boost! Ik weet het, een ambitieus project, maar intussen ben ik ervan overtuigd dat mijn boek toegevoegde waarde zal hebben.

Met een praktische aanpak richt ik mij op vier ‘gebieden’ om het maar zo te noemen:
✓ Werkwoordstijden
✓ Woordvolgorde
✓ Woordenschat
✓ Uitspraak

Ik ben hiervoor ook op zoek gegaan naar de mening van professionals en dit zijn de voorlopige resultaten van mijn onderzoek.

Wat vind je het vervelendst aan het feit dat je het Engels niet voldoende beheerst?

50,00% Het schrijven van mailtjes en andere teksten kost mij te veel tijd
23,53% Ik ga niet zelfverzekerd genoeg een vergadering in
14,71% Tijdens een presentatie ben ik drukker met het Engels dan met de inhoud
47,06% Ik kom veel minder professioneel over dan ik ben
20,59% Tijdens een (telefoon-)gesprek mis ik soms de ‘point’

Wat heeft bij jou de grootste opfrisboost nodig?

64,71% Woordkeuze
14,71% Begrijpend luisteren
32,35% Zinsopbouw
29,41% Stijl
11,76% Uitspraak

Wat vind jij van deze resultaten? Geldt dit voor jou ook of vind jij juist andere dingen lastig?

Ik ben heel erg benieuwd naar je mening, want ik verwerk ze graag in mijn boek over zakelijk Engels.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *