London slang

London like a local: London Slang

Binnenkort een zakentripje naar Londen gepland? Impress de Engelsen met jouw woordenboek London slang! Want déze woorden kom je alleen tegen in Londen.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

‘Slang’ is een bepaald soort taalgebruik: het zijn woorden en uitdrukkingen die slechts worden gebruikt door een bepaalde groep mensen, bijvoorbeeld een sociale of culturele groep. Een poosje geleden kon je op ons blog al een heel aantal voorbeelden van Britse slang lezen. Dit keer zijn we iets specifieker en richten we ons op de stad Londen.

Waar komt London slang precies vandaan?
London slang is taalgebruik dat is ontstaan in de stad zelf. Er wordt gezegd dat het is ontstaan uit de enorm diverse mix van ethniciteiten en culturen in Londen. De vele immigrante gemeenschappen hebben ervoor gezorgd dat verschillende uitspraken, woorden en uitdrukkingen in één grote mengelmoes zijn gekomen en het resultaat daarvan is London slang. Eigenlijk is het dus een taaltje waarin elk stukje cultuur een eigen inbreng heeft.

Het is een natuurlijk verschijnsel dat op plekken waar meerdere talen bij elkaar komen, die talen zich op een bepaalde manier gaan mengen. En die mix brengt weer een nieuw soort taal voort. Wat dat betreft is intercultureel Londen natuurlijk meer dan geschikt voor het ontstaan van deze London slang.

De dominante positie van de stad Londen in het Verenigd Koninkrijk, heeft ervoor gezorgd dat veel woorden zich verspreid hebben door het land. Misschien komen een aantal woorden je zelfs wel bekend voor. Mede door de media zijn een heel aantal woorden nu namelijk ook welbekend buiten Londen.

Veel London slang bestaat uit termen die je vooral op de straat en binnen het straatleven hoort, maar we hebben er ook een aantal voor je opgezocht die je zo kunt gebruiken in een zakelijk gesprek! Durf jij het aan?

London slang

Bait

Duidelijk, simpel: You’re so bait.

Bare

Heel veel: That’s bare money.

Beast

Ontzettend dapper, onverschrokken: That guy’s a beast.

Chung

Ontzettend knap: The guy in our new campaign pictures is really chung.

Dapper

Iemand die er fancy of slim uitziet: All of the job candidates look so dapper!

Dry

Saai: What I thought of the meeting? If I have to be honest, I found it a bit dry.

Fresh

Mooi, er goed uitzien: Julia! You’re looking fresh today.

Heads

Mensen: bare heads betekent bijvoorbeeld: ‘heel veel mensen’

Owned

Voor gek gezet worden: Don’t try to outsmart Nate, because you will definitely get owned.

Popping

Aantrekkelijk, populair: That new business concept is truly popping.

Heb jij nog een mooie aanvulling? We horen het graag!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *