Master Your Business English

Ik en prins Constantijn

Dit geloof je niet…
Den Haag, afgelopen vrijdag. Ik had net het eerste exemplaar van mijn boek Master Your Business English overhandigd aan meester entrepreneur Aad Oudborg, in een tent vol ambassadeurs, ondernemers en andere genodigden, toen Hans Biesheuvel mij wenkte: kom ’s hier!

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Sorry?
Hij riep me naar de volgende tafel, om het boek ook aan prins Constantijn te overhandigen. Nog confuus van mijn lanceerspeech, schudde ik de prins de hand, gaf hem mijn boek Master Your Business English en belandde acuut in de zevende hemel.

Ik bedoel, hoe fantastisch is dat!?

Ik stel graag doelen. Probeer altijd groot te dromen. Maar dit? Ik had het nooit kunnen bedenken toen ik besloot een boek te schrijven. Lees hieronder hoe het kwam dat ik de prins mijn boek Master Your Business English kon geven.

Bestel hier mijn boek Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps.

Voorwoord door Frans Timmermans?
Al in 2014 kreeg ik het idee een boek te schrijven. Het schrijven duurde best lang, maar de kern van mijn methode was vlug klaar. Want het is mij inmiddels heel duidelijk waar voor veel Nederlanders de knelpunten zitten in hun Engels en hoe zij dit snel kunnen verbeteren.

anneke DrijverToen sloeg de twijfel toe. Was dit een goed boek? Het manuscript verdween in een verlaten mapje op mijn computer. Totdat ik besefte dat mijn twijfel niets te maken had met wat ik had geschreven, maar alles met wat er tussen mijn oren gebeurde. Ik besloot: Master Your Business English moest er komen. En… het voorwoord zou worden geschreven door Frans Timmermans.

Onder de vlekken
Maar hoe zorg je ervoor dat Timmermans dat zelf ook een goed idee vindt? Ik hoorde van de actie SixHandshakes, een initiatief van ABN AMRO en RTLZ. Idee: pitch een vraag (op video) en je maakt kans om die vraag real life te mogen stellen tijdens een groot event.

Mijlenver buiten mijn comfortzone (richting de paniczone, zeg maar) heb ik een filmpje opgenomen. En ik won! Geweldig, maar zenuwslopend, vooral voor iemand die vroeger al onder de vlekken zat als het fanfarecorps moest spelen 😉

Master Your Business English‘Ik ga je helpen…’
7 oktober vorig jaar was D-Day. Het event werd gepresenteerd door Rens de Jong (presentator BNR & RTLZ) en laat in de middag stond ik – yes me! – te pitchen op het podium in het hoofdkantoor van ABN AMRO in Amsterdam.

Ik was zo zenuwachtig en had zo’n hoofdpijn dat ik mij heel weinig kan herinneren van de reacties en het publiek. Maar toen ik de vraag stelde ‘Wie kan mij in contact brengen met Frans Timmermans?’ stond Hans Biesheuvel (ONL voor Ondernemers) op. Hij kon mij helpen.

Niet alleen Engels
In diezelfde periode bleef ik mezelf steeds afvragen: Wat heeft het boek nodig om nog waardevoller te zijn voor een professional aan het begin van een internationale carrière of voor een professional die zo’n carrière ambieert. Want internationaal zakendoen is meer dan alleen de taal.

Mijn antwoord hierop: tips en ervaringen van Nederlandse ondernemers/zakenmensen met veel ervaring op het gebied van internationaal zakendoen. Om de professional te inspireren en praktische tips mee te geven op zijn internationale pad.

Gouden netwerk
Via Rens de Jong en Hans Biesheuvel, die ik die dag beide voor het eerst heb ontmoet, ben ik bijna met alle topprofessionals die ik heb geïnterviewd voor Master Your Business English in contact gekomen.

Turning point
Als je het nu hebt over een turning point in mijn bedrijf, dan was dit heel aanwijsbaar één van de belangrijkste turning points. Zo tof hoe vanaf dat moment alles op zijn plek is gevallen.

Master Your Business EnglishOn air
Toen ik te gast was in het programma ‘Zakendoen Met’ van Rens de Jong bij BNR, ontmoette ik Niko Veenstra (toen werkzaam bij Eneco en uitgeroepen tot HR Manager van het jaar), met mega veel buitenlandervaring, een ideale kandidaat voor in mijn boek dacht ik. Diezelfde dag was Diana Monissen van het Prinses Maxima Centrum in de studio en zij introduceerde mij bij Carola Boer, marketingmanager bij Friesland Campina. Zowel Niko als Carola reageerden meteen positief toen ik hen vroeg of ze wilden meewerken aan Master Your Business English.

Voorwoord door Hans Biesheuvel

Hans Biesheuvel heeft meer dan zijn best gedaan om dat voorwoord van Frans Timmermans voor elkaar te boksen. Hoewel dat niet is gelukt, heeft hij zijn netwerk volledig voor mij opengesteld en zelf een prachtig voorwoord geschreven. En daar ben ik zo blij mee, maar niet alleen ik, ik twijfel er niet aan of dat ook voor elke lezer zal gelden.

Via Hans kwam ik in contact met Annette Wassenaar (Yellow Walnut), Monique Ansink (Excellent Products Group) en Arko van Brakel (Semco Style Institute). Rens de Jong deed hetzelfde, hij stelde ook zijn netwerk open en leidde mij naar Aad Ouborg en Bob van Oosterhout (Triple Double Marketing). Zelf had ik Mieke Veldhuis (Bugaboo) ooit op een event horen spreken, en heb ik contact met haar opgenomen.

Het was zo fantastisch dat iedereen die ik vroeg meteen ja zei. Zo geweldig hoe iedereen heeft meegewerkt, hoe open en toegankelijk zij zich hebben opgesteld.

Master Your Business EnglishTime for action
Toen werd het tijd om spijkers met koppen te slaan. Interviews moesten worden afgenomen en uitgewerkt. De website en het online platform met downloads en oefeningen moesten worden ontwikkeld en klaargezet. Master Your Business English moest worden opgemaakt, de cover ontworpen en alles drie dubbel gecheckt.

Mijlpaal!
Begin september hield ik voor het eerst mijn eigen boek in handen. Zo bijzonder en bizar. Ik moest echt een brok wegslikken toen ik die eerste doos openmaakte. En gelukkig, want daar was ik best bang voor, ziet het boek er fantastisch uit en is het – diepe zucht – precies zoals ik het voor ogen had.

De officiële lancering

Toen was daar dan vrijdag 9 september jl. het moment van de lancering tijdens het internationaal ondernemersontbijt van ONL dat werd geopend door Zijne Koninklijke Hoogheid Prins Constantijn der Nederlanden. Tijdens het ontbijt zat ik naast de ambassadeur van Australië, dr. Brett Mason. Als ik niet zo druk met mezelf was geweest, was ik enorm onder de indruk geweest. 🙂 Hij sprak mij nog een paar bemoedigende woorden toe, waarna ik het eerste officiële exemplaar van Master Your Business English vol trots heb overhandigd aan Aad Ouborg, één van de meest gerenommeerde serial entrepreneurs van ons land.

Master Your Business EnglishPrins Constantijn
Hoe fijn dat ik mij supergoed had voorbereid en alles liep zoals ik voor ogen had. En dat moment dat ik van het podium afstapte en Hans Biesheuvel mij wenkte, en ik mijn boek, Master Your Business English, overhandigde aan prins Constantijn.

Dat had je toch niet kunnen bedenken?

Hij was zo aardig en zo betrokken en geïnteresseerd. Het feit dat later die dag premier Rutte sprak en minister Kamp en alle fractievoorzitters er waren, maakten het een heel bijzondere gelegenheid.

Yes I can
Wat ik vooral als heel positief heb ervaren is hoe bereidwillig iedereen is om te helpen, maar ook hoezeer ik zelf ben gegroeid. Hoeveel steun ik krijg van het thuisfront, mijn man, kinderen en ouders. En niet te vergeten mijn MasterMind’ers. Ik heb geleerd om ja te zeggen als er iets op mijn pad komt en mij niet eerst af te vragen of ik het wel durf. Ik heb geleerd om genoeg tijd te nemen, te geloven in mezelf en om hulp te vragen.

I couldn’t be happier…
Dus ik kan niet blijer zijn dat mijn boek: “Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps” NU verkrijgbaar is. Bestel hier mijn boek Master Your Business English – Communicate with power in 7 Simple Steps.

Wil je meer weten over Master Your Business English? Of heb je vragen of opmerkingen? Laat ze hieronder achter. Ik beantwoord ze graag.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (10)

  1. Wow Anneke, wat heb je dit mooi geschreven en wat heb je goed gebruik gemaakt van alles dat op je pad kwam. Ik houd erg van die synchronicity. Mooi kijkje achter de schermen ook, leuk. Gefeliciteerd met je boek en geniet! En natuurlijk heb ik ‘m meteen besteld, dat snap je. XX

  2. Wow Anneke!! Wat een geweldig jaar heb je gehad!! Jij bent het levende bewijs dat je zoveel meer kunt bereiken wanneer je daadwerkelijk uit je comfortzone treedt en je openstelt voor succes!! Well done!! You truly are AMAZING!! Geniet van je behaalde successen, want dit is het begin van your road to success ????✋?

    • Dank je, Veronika. Meteen een mooie gelegenheid om je te laten weten hoe zeer ik het waardeer dat je mijn berichten regelmatig liket. Thanks!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *