jezelf omschrijven in het Engels

Personality Traits

Als jij op een positie werkt waarbij er kans is dat je in het buitenland aan de slag kan, je droom is om eens bij een internationaal bedrijf te werken óf er een grote kans is dat er binnenkort een moment komt dat jij jezelf moet verkopen in een Engels sollicitatiegesprek, is dit artikel precies voor jou. Het gaat namelijk uitgebreid in op het jezelf omschrijven in het Engels, een essentiële vaardigheid van het zakelijk Engels.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Jezelf goed omschrijven

 
Als jij al regelmatig Engels gebruikt voor je werk, ben je misschien al behoorlijk goed op de hoogte van de juiste manieren om producten, diensten en processen te beschrijven en aan te prijzen in het Engels. Jezelf omschrijven in het Engels is echter moeilijker. Het wordt een stuk persoonlijker, en daarnaast: hoe geef jij nou aan in welke mate een bepaalde eigenschap wel of niet bij jou past?

Toch is het cruciaal dat je weet hoe het werkt. “Wat maakt jou uniek? Hoe zou jij jezelf omschrijven?” Zomaar twee willekeurige vragen die regelmatig voorbij komen in een sollicitatieproces of een voorstelrondje van personen achter een product of bedrijf.

Hoe moet jij jezelf omschrijven in het Engels? Deze manier is heel simpel en werkt via 3 stappen. Stap 1 is het kiezen van een basiszin die jouw eigenschap inleidt. Stap 2 is een tussenwoord waarin je de mate van de eigenschap aangeeft. Ten slotte komt de daadwerkelijke eigenschap in stap 3. Combineer de stappen 1, 2 en 3 een paar keer en je hebt een prachtige beschrijving van jezelf klaarliggen! Dit artikel bevat maar een paar voorbeelden van eigenschappen voor het jezelf omschrijven in het Engels, maar natuurlijk zijn er nog een hoop andere! Deze eigenschappen functioneren slechts ter inspiratie.

1. Basiszinnen

I would say that I am …
Some would say that I am …
I am a … person
I would describe myself as …
Or, I guess I am …
I would like to think that I am …

2. Tussenwoorden

En dit tussenwoord geeft aan in hoeverre een bepaalde eigenschap of kwaliteit bij je past
pretty
rather
very
quite
somewhat
fairly
really
pretty
a bit
a little
kind of

3. Eigenschappen

open-minded
introvert
strict
in control
easy-going
loyal
organized
hardworking
social
focused
goal-oriented
determined
problem-solving
reserved
stubborn
reliable

Voorbeeld

I would describe myself as rather open-minded. Besides, I would say that I can be also quite hardworking. Some would say that I am stubborn, but I would call it goal-oriented. I can be a bit introvert, but that will not stop me from honestly sharing my ideas.

Nu jij: Kun jij jezelf omschrijven in het Engels? Zet het in een reactie. Ik ben benieuwd!

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *