engels verbeteren met lezen

Je Engels verbeteren? Lees boeken!

Het is deze week Boekenweek en als je het nu hebt over tips om je Engels te verbeteren, dan is boeken lezen echt een top tip! Het is onder andere goed voor het verbeteren van je… woordenschat, zinsopbouw en algemene taalgevoel. Maar hoe doe je dat, je Engels verbeteren met lezen?

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Genoeg redenen dus om regelmatig een boek op te pakken. Er zijn alleen wel een aantal dingen waarop je moet letten. Ik heb er een aantal op een rijtje gezet.

Engels verbeteren met lezen

1. Kies ALTIJD een boek uit dat je leuk vindt

Een boek over je hobby, een roman, een thriller of iets vakgerelateerds. Er is keuze genoeg. Je kunt bijvoorbeeld ook een boek lezen dat je eerder al eens in het Nederlands hebt gelezen. Ga vooral niet te geforceerd aan de slag, want dan is de kans veel kleiner dat je het boek uit leest. De bibliotheek heeft Engelstalige boeken, je kunt natuurlijk naar de lokale boekhandel, maar ook via Bol.com of Amazon.com heb je snel een goed boek in huis. Een andere optie is nog het lezen van websites in het Engels. Zie tip 3 in dit artikel.

2. Heb je nog nooit eerder een boek in het Engels gelezen?

Let dan op het niveau. Bij Intertaal kun je boekjes kopen op een bepaald niveau. Super handig. Maar je kunt ook eerst met een kinderboek beginnen of als je een boek te overweldigend vindt, eerst met een tijdschrift. Tijdschriften in het Engels zijn vaak gewoon te koop bij je lokale boekhandel en anders op een groot station of natuurlijk op Schiphol.

3. Lees BEWUST

Daarmee bedoel ik: houd een notitieboekje bij de hand om nieuwe woorden te noteren. Zoek deze woorden ook op. Leer deze woorden uit je hoofd 🙂 Vertaal ook eens een stukje. Let daarbij vooral op de verschillende zinsconstructies. Waar zet je welk woord en weet je ook waarom.

4. Boekclub

Vorm zelf een boekclub met een aantal vrienden of sluit je aan bij een online book club. Stel vragen, doe mee aan discussies en communiceer met anderen in het Engels. Omdat je de mensen niet persoonlijk kent bij een online book club is het misschien makkelijker voor je om deel te nemen aan het gesprek, en doe je echt veel ervaring op. Een aantal suggesties: de Online Book Club, de Book Club van Richard & Judy (erg leuk!) en niet te vergeten Oprah’s Book Club. Briljant natuurlijk.

5. Het allerbelangrijkste

Onthoud: (VEEL) lezen is sowieso goed, dus heel veel plezier!

Heb jij onlangs nog een goed Engels boek gelezen of heb je een lievelingsboek? Wil je ons laten weten welk boek dat is en waarom?

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (8)

  1. Ja, Anneke, any excuse om een boek in het Engels te lezen, je kent me 😉 Goed artikel ook: voor iedereen te doen, en ja, vooral lezen wat je LEUK vindt 😉

    Mijn lievelingsboek blijf Lord of the Rings: het neemt me mee op een prachtige reis (die niet al te veel op de films lijkt). Ik had het op mijn boekenlijst voor Engels staan op de middelbare school. Ik heb het wel 3 keer gelezen en je brengt me op een idee…. ik ga het weer uit de boekenkast halen en voor de 4e keer lezen!!!

    Een goed alternatief (ter aanvulling en niet ter vervanging) is om luisterboeken te bestellen. Dit hebben onze kinderen veel gedaan (Roald Dahl, Harry Potter) en dat heeft hun Engels op meerdere punten enorm vooruit geholpen.

  2. De meeste boeken die ik in het Engels lees is vakliteratuur. Momenteel ben ik “Why men need sex and women want love” van Allen en Barbara Peace aan het lezen. Een boek dat met veel humor de verschillen tussen mannen en vrouwen uitlegt.
    Goede tip om een notitieboekje te gebruiken Anneke. Ik heb boeken altijd gelezen met de focus op het inhoudelijke. Maar het klopt dat je er ook je Engels mee kunt verbeteren. Vanaf nu zal ik op een andere manier dit boek (en andere) verderlezen 🙂 Bedankt!

  3. Goede tips Anneke, als je je Engels wilt verbeteren! Na de middelbare school heb ik een tijd bewust Engelstalige romans gelezen. Tijdens mijn vervolgstudie waren de studieboeken ook deels in het Engels geschreven. Leuk idee om het lezen van romans in het Engels weer eens op pakken!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *