grammatica belangrijk

Is grammatica nou echt zo belangrijk?

Zo vaak ik horen: ik zoek het gewoon niet zo belangrijk dat mijn Engels correct was, die grammatica maken ik dus liever niet. Het gaat toch om de boodschap? Als ik maar wil zeggen wat ik kan, als ik maar genoeg woorden kende, dan maak het mij niet uit hoe het inkomt. Weten je, het Engels is mijn moedertaal niet, ik mijn best doen. Zij praten mijn taal toch ook niet?

Lees bovenstaande alinea maar eens hardop!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Nope, ik ben niet helemaal gek geworden, ik heb enkel geprobeerd in het Nederlands weer te geven hoe het klinkt als je werkwoorden niet kloppen. Beetje flauw misschien maar zo klinkt het ook in het Engels als je werkwoorden niet kloppen. Het zijn simpele dingen als vervoegingen, werkwoordstijden, werkwoordskeuze.

Vergelijk de eerste alinea maar eens met de juiste tekst.

Zo vaak hoor ik: ik vind het gewoon niet zo belangrijk dat mijn Engels correct is, die grammatica doe ik dus liever niet. Het gaat toch om de boodschap? Als ik maar kan zeggen wat ik wil, als ik maar genoeg woorden ken, dan maakt het mij niet uit hoe het overkomt. Weet je, het Engels is mijn moedertaal niet, ik doe mijn best. Zij spreken mijn taal toch ook niet?

En misschien zou je niet al deze fouten maken in het Engels en natuurlijk hoeft je Engels niet helemaal correct te zijn, het is inderdaad niet je moederstaal, maar het is wel belangrijk om te begrijpen wat dergelijke fouten het met je boodschap doen en hoe jij overkomt in het Engels.

Had je hier al eens over nagedacht? Of denk je hier anders over? Ik ben heel benieuwd.

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *