basiskennis zakelijk Engels

Improve Your Basics: Waarom die basiskennis zo belangrijk is!

Het hoeft helemaal niet moeilijk te zijn om in een korte tijd zekerder te worden wanneer je als business professional Engels spreekt. Mijn gouden tip? Zorg dat je de basis onder de knie hebt. Daarmee bedoel ik bijvoorbeeld een goede kennis over… de (verschillen tussen de) Engelse werkwoordstijden, het vormen van een correcte zin, en een basiswoordenschat waarmee jij een gesprek kunt voeren over jouw vakgebied. Wanneer jij die basiskennis zakelijk Engels hebt, kun je namelijk makkelijker uit de voeten wanneer je zakelijk Engels moet spreken, en zul je merken dat je je een stuk zekerder voelt!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

En maak je niet druk: want (bijna) iedere taalleerder heeft soms even een opfrisser nodig. Hoe zat het nu precies met die ene regel, hoe wordt een bepaald woord in de praktijk gebruikt, en is het nu optie a of optie b? Precies om je hierbij te helpen hebben wij een speciale podcastreeks ontworpen: Improve your Basics.

Goede basiskennis zakelijk Engels

 
In deze reeks gaan we aan de slag met verschillende onderdelen die samen de basiskennis vormen voor goed en professioneel zakelijk Engels taalgebruik. Deze podcast reeks is daarmee nét dat geheugensteuntje of de herhaling die iedere professional verder zal helpen met zelfverzekerd Engels praten. Want, zodra je niet meer hoeft te twijfelen over sommige regels, de juiste grammatica, of het goede woord, kun je je focus leggen op jezelf zijn terwijl je bezig bent met zakelijk Engels.

In dit artikel geef ik je een overzicht van de Improve Your Basics podcasts die tot nu toe al verschenen zijn. Enne, stay tuned, want er komen er natuurlijk nog meer aan!

Improve Your Basics: Lidwoorden en Voorzetsels

Deze podcast gaat over lidwoorden en voorzetsels, die in het Engels articles en prepositions genoemd worden. Het gebruik van de Engelse lidwoorden en voorzetsels is in principe goed te doen, maar er kleven een aantal regeltjes aan vast die voor elke business professional van belang zijn. Daarom loopt de podcasts die duidelijk nog eens door, zodat je alles over Engelse lidwoorden en voorzetsels weer duidelijk op een rij hebt! Klik hier om te luisteren.

Improve Your Basics: Question Tags

Deze podcast gaat over Engelse question tags, die in het Nederlands soms ook wel ‘aangeplakte vragen’ genoemd worden. Je gebruikt question tags om van een zin een vraagzin te maken en om bevestiging te vragen. Hoe vorm je ze nu precies in het Engels? Daar kom je achter in deze podcast! Luisteren? Klik hier.

Improve Your Basics: Hoofdlettergebruik in het Engels

De regels voor hoofdlettergebruik in het Engels wijken namelijk soms af van de regels voor de Nederlandse taal. Als business professional wil je natuurlijk geen fouten maken in je Engelse hoofdlettergebruik in zakelijke teksten. Dat kan namelijk slordig overkomen, en al helemaal in conversatie met collega’s of zakelijke relaties wil je dat natuurlijk voorkomen. Gelukkig zijn deze fouten gemakkelijk te voorkomen. En daar weet jij alles van na het luisteren van deze podcast! Dat kan hier!

Improve Your Basics: Begrijp de Present Perfect Tense perfectly!

De Engelse tijden… krijg jij al de kriebels als je eraan denkt? Welke tijd gebruik je nu in welk geval, wat waren nou ook alweer de juiste signaalwoorden, en sowieso: hoe zit het nu precies? Geen zorgen, je bent namelijk lang niet de enige. Héél veel Engelse taalleerders hebben ontzettend veel moeite met het juiste gebruik van de Engelse werkwoordstijden.

Herken jij jezelf hier ook in? Nou, na het luisteren van deze podcast misschien al wel ietsje minder. In deze podcast neem ik je namelijk mee naar de Present Perfect Tense. Dat is namelijk een Engelse tense die heel veel verwarring oplevert, en daarom ook misschien wel de moeilijkste is om in het Engels juist te gebruiken. Hij is vooral zo moeilijk omdat de Present Perfect op verschillende manieren gebruikt kan worden, en lastiger te vertalen is omdat andere talen er geen duidelijk equivalent voor hebben. Beluister de aflevering via deze link.

Improve Your Basics: Bijvoeglijk naamwoorden vs. bijwoorden

In deze podcast op de planning… bijvoeglijk naamwoorden vs. bijwoorden. Of in het Engels ‘adjectives’ en ‘adverbs’ genoemd. Misschien voel je de bui al hangen… want in deze podcast krijg je een grammatica-lesje. Misschien niet je favoriet, maar o-zo belangrijk! Wist je namelijk dat heel veel mensen de adjectives en adverbs door elkaar halen? Ze lijken erg op elkaar, maar hebben hun eigen regels wat betreft het vervoegen. Ja, zelfs Nederlandse senior business professionals twijfelen hierover wanneer ze de juiste woorden moeten vormen. Daarom geef ik jou vandaag een no-nonsense opfriscursus. Zo heb jij weer helemaal helder hoe het zit en hoe je het correct gebruikt. Klik hier om te luisteren

Mis jij nog een onderwerp waar je graag meer over zou willen horen in de Improve Your Basics podcastreeks? Laat het weten in de reacties!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *