bijvoeglijke naamwoorden bijwoorden Engels

Improve your basics: Bijvoeglijke naamwoorden vs. bijwoorden

In de reeks Improve your Basics ga ik aan de slag met verschillende onderdelen die samen de basiskennis vormen voor goed en professioneel zakelijk Engels taalgebruik. Deze podcast reeks is daarmee nét dat geheugensteuntje of de herhaling die iedere professional verder zal helpen met zelfverzekerd Engels praten. Want, zodra je niet meer hoeft te twijfelen over sommige regels, de juiste grammatica, of het goede woord, kun je je focus leggen op jezelf zijn terwijl je bezig bent met zakelijk Engels. Met vandaag op de planning… bijvoeglijke naamwoorden en bijwoorden, in het Engels ‘adjectives’ en ‘adverbs’ genoemd.

Misschien voel je de bui al hangen… want in deze podcast ga ik je een grammatica-lesje geven. Misschien niet je favoriet, maar o-zo belangrijk! Wist je namelijk dat heel veel mensen de adjectives en adverbs door elkaar halen? Ze lijken erg op elkaar, maar hebben hun eigen regels wat betreft het vervoegen. Ja, zelfs Nederlandse senior business professionals twijfelen hierover wanneer ze de juiste woorden moeten vormen. Daarom geef ik jou vandaag een no-nonsense opfriscursus. Zo heb jij weer helemaal helder hoe het zit en hoe je het correct gebruikt. Let’s go!

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: Improve your basics: Bijvoeglijke naamwoorden vs. bijwoorden in het Engels, maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast te luisteren: SoundCloud, iTunes of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

bijvoeglijke naamwoorden bijwoorden Engels 

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *