present perfect Engelse werkwoordstijd

Improve your Basics: Begrijp de Present Perfect Tense perfectly!

De Present Perfect is een Engelse werkwoordstijd. Die tijden… krijg jij al de kriebels als je eraan denkt? Welke tijd gebruik je nu in welk geval, wat waren nou ook alweer de juiste signaalwoorden, en sowieso: hoe zit het nu precies? Geen zorgen, je bent namelijk lang niet de enige. Héél veel Engelse taalleerders hebben ontzettend veel moeite met het juiste gebruik van de Engelse werkwoordstijden.

Herken jij jezelf hier ook in? Nou, na het luisteren van deze podcast misschien al wel ietsje minder. Ik neem je vandaag namelijk mee naar de Present Perfect Tense. Dat is namelijk een Engelse werkwoordstijd die heel veel verwarring oplevert, en daarom ook misschien wel de moeilijkste is om in het Engels juist te gebruiken. Hij is vooral zo moeilijk omdat de Present Perfect op verschillende manieren gebruikt kan worden, en lastiger te vertalen is omdat andere talen er geen duidelijk equivalent voor hebben.

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: Improve your Basics: Begrijp de Present Perfect Tense perfectly! maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast te luisteren: SoundCloud, iTunes of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

present perfect Engelse werkwoordstijd 

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *