methode zakelijk engels

Improve – de methode zakelijk Engels

Vanmorgen reed ik naar kantoor en voor mij zat zo’n prachtig bestickerde bedrijfswagen. Mooie letters, kleurrijk en er stond een nummer op om contact op te nemen. Bovendien zochten ze personeel. Er was echt aandacht aan besteed, maar het enige dat ik dacht en wat ik altijd denk is: maar wat doe je dan?

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Als het niet duidelijk is wat je doet, zet het er dan in ieder geval bij, vind ik dan.

Anyway…

Wist je dat de bedrijfsnaam Improve Your Business English, niet alleen de naam is van wat wij doen, maar ook een methode is? Een methode om je Engels te verbeteren?

In de beginjaren kwam ik er namelijk achter dat er altijd een rode draad zit in dat wat onze klanten willen leren en dat komt omdat het heel anders is om iets, een taal of wat dan ook, van scratch te moeten leren of om al bepaalde kennis te hebben. Een uitgangspunt.

Die basis van het Engels die je hebt opgebouwd is voor iedereen anders. Dat komt niet alleen door je opleiding en het niveau daarvan, maar ook door wat je in de tussentijd met je Engels hebt gedaan, met wie je het hebt gesproken, in welke situaties etc.

En daarom is het echt heel normaal dat het niet overduidelijk is hoe je het verbeteren van je Engels moet aanpakken. Daarvoor heb ik deze methode ontwikkeld, die volledig in mijn boek Master Your Business English – Communicatie with Power in 7 Simple Steps staat beschreven. (Papieren versie is uitverkocht, alleen de ePub is nog beschikbaar.)

Improve – methode zakelijk Engels

 
Stap 1 – Investigate
Stap 2 – Mindset
Stap 3 – Plan
Stap 4 – Refine
Stap 5 – Order
Stap 6 – Vary
Stap 7 – Enrich

Korte beschrijving van de Improve methode zakelijk Engels

STAP 1 – INVESTIGATE
Investigate staat voor ‘onderzoek’. Met andere woorden onderzoek waar je nu staat, wat je al weet. Je begint namelijk niet bij het begin, je hebt Engels op school gehad en je hebt je Engels misschien ook tijdens je vakantie of in een eerdere functie gebruikt. Wat kun je wel, wat lukt wel en wat ontbreekt er. Breng dit goed in kaart.

STAP 2 – MINDSET
De juiste mindset is zeer belangrijk als je een taal wilt gaan verbeteren. Besef waarom het voor jou belangrijk is en waarom je tijd en moeite wilt steken in het verbeteren van je Engels.

STAP 3 – PLAN
Stel vast welk doel je wilt bereiken, op welk niveau jij de taal wilt spreken of wat jij mist om het Engels te kunnen gebruiken zoals jij dat nodig hebt. Zodra je dit doel hebt benoemd en omschreven ga je een plan maken om jouw weg daarheen te bepalen. Dit plan kun je opdelen in stappen en het overzichtelijk maken, zodat je doelen behapbaar en haalbaar zijn.

STAP 4 – REFINE
Nu komen we bij de ‘technische’ onderdelen van de methode. Refine staat voor verfijn en dan in het bijzonder voor het verfijnen van de werkwoorden en werkwoordstijden. Wanneer je de basis van het Engels goed onder de knie hebt, ben je tijdens het spreken en schrijven niet meer bezig met ‘hoe vervoeg ik dit werkwoord’ of ‘welke werkwoordstijd moet ik kiezen’ maar kun je je focussen op de inhoud.

STAP 5 – ORDER
Stap 5 gaat over de ‘order of the words’ oftewel de ‘word order’, de woordvolgorde. De woordvolgorde is belangrijk voor een goed begrip, om niet te klinken als een Nederlander die Engelse woorden invult in een Nederlandse zinsconstructie.

STAP 6 – VARY
Vary, of afwisselen, staat voor variëteit aanbrengen in je woordenschat en je woordenschat vergroten zodat dat wat je communiceert duidelijk, genuanceerd en persoonlijk is.

STAP 7 – ENRICH
En ten slotte staat stap 7, de laatste stap, ervoor hoe je jouw Engels kunt verrijken door te werken aan je uitspraak met als doel dat je niet langer klinkt als iemand die steenkolenengels spreekt.

En op die manier, volgens deze methode kun je stap voor stap aan de slag om je Engels te verbeteren. Zodat het heel doable is voor jou, maar je ook alleen aan de slag gaat met wat jij nodig hebt. Enjoy!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *