Improve Your Business English met… tv kijken

Als ik word gevraagd, hoe kan ik nu zelf mijn Engels verbeteren, is een van mijn adviezen vaak: ‘Kijk wat vaker tv.’ Alleen is het dan niet de bedoeling dat je met een drankje in je ene hand en een snackje in je andere hand onderuitgezakt naar de BBC gaat liggen kijken. Helaas… Om werkelijk te leren van het kijken van tv zul je dit actiever moeten benaderen. Hier volgen mijn tips:

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

# Tip 1
Zoek eerst uit wat je wilt gaan kijken. Is het voor jou handiger om naar een Brits programma te kijken of is Amerikaans misschien beter? Zijn er series op jouw vakgebied of is het nieuws juist belangrijk?
Het makkelijkst is het om een opgenomen serie of een dvd te kijken. Dan kun je eventueel terugspoelen of alles nog een keer opnieuw bekijken. Je kunt ook op de computer kijken. Als voorbeeld heb ik een serie voor je uitgekozen: de detective ‘Lewis’. Deze video is zonder ondertitels.

# Tip 2
Lukt het je (nog) niet om naar een programma te kijken zonder ondertiteling en heb je ondersteuning nodig in het Nederlands of in het Engels? Kijk dan of je de aflevering op YouTube kunt vinden. Bij het kijken van een dvd kun je de ondertitels vaak ook op Engels of Nederlands zetten.

# Tip 3
Pak er een notitieblok bij en schrijf alles op wat je wilt onthouden. Uitdrukkingen, zinsconstructies, bepaalde woorden… of zelfs grammaticale constructies die niet helemaal duidelijk zijn.

# Tip 4
Houd een iPad of laptop bij de hand, zodat je de woorden die je niet kent meteen kunt opzoeken. Mijn favoriete woordenboek (zoals je nu onderhand wel weet) is: bab.la http://en.bab.la/dictionary/english-dutch/tv

# Tip 5
Kijk de woorden die je hebt genoteerd regelmatig over en gebruik ze zo vlug mogelijk in de praktijk.

Heel veel succes met deze tips to Improve Your Business English!

Heb je zelf nog een leuke “Improve Your Business English” tip, wil je die dan hieronder met ons delen?

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *