Engels verbeteren tv kijken

Improve Your Business English met… tv kijken

Als ik word gevraagd, hoe kan ik nu zelf mijn Engels verbeteren, is een van mijn adviezen vaak: ‘Kijk wat vaker tv.’ Alleen is het dan niet de bedoeling dat je met een drankje in je ene hand en een snackje in je andere hand onderuitgezakt naar de BBC gaat liggen kijken. Helaas… Om werkelijk je Engels te verbeteren door tv te kijken zul je dit actiever moeten benaderen.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Je Engels verbeteren met tv kijken

# Tip 1

Zoek eerst uit wat je wilt gaan kijken. Is het voor jou handiger om naar een Brits programma te kijken of is Amerikaans misschien beter? Zijn er series op jouw vakgebied of is het nieuws juist belangrijk? Kijk iets dat je eventueel kunt terugspoelen of opnieuw kunt bekijken.

# Tip 2

Lukt het je (nog) niet om naar een programma te kijken zonder ondertiteling en heb je ondersteuning nodig in het Nederlands of in het Engels? Zet dan de ondertitels aan. Doe je het in het Engels, dan geeft dat net een steuntje in de rug.

# Tip 3

Pak er een notitieblok bij en schrijf alles op wat je wilt onthouden. Uitdrukkingen, zinsconstructies, bepaalde woorden… of zelfs grammaticale constructies die niet helemaal duidelijk zijn.

# Tip 4

Houd een iPad of laptop bij de hand, zodat je de woorden die je niet kent meteen kunt opzoeken. Mijn favoriete woordenboek (zoals je nu onderhand wel weet) is: bab.la.

# Tip 5

Kijk de woorden die je hebt genoteerd regelmatig over en gebruik ze zo vlug mogelijk in de praktijk.

Heel veel succes met deze tips om je Engels te verbeteren met tv kijken!

Heb je zelf nog een leuke “Improve Your Business English” tip, wil je die dan hieronder met ons delen?

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels snel professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *