engels verbeteren TikTok

How would you professionally say…?

Ik hoef vast niet te vragen of je er al wel eens van hebt gehoord: TikTok. De razend populaire social media app is sinds 2020 wereldwijd zo bekend geworden dat iedereen er indirect wel eens wat van heeft gezien. Misschien heb je zelf wel een account en scroll je af en toe eens door de (veel te verslavende) tijdlijn met filmpjes. Gebruik deze tijd nuttig en lees hier hoe je je Engels kunt verbeteren met TikTok.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Engels verbeteren met TikTok

 
TikTok staat ook wel een beetje bekend als een app waar je, zonder dat je er erg in hebt, opeens uren op hebt gezeten. Daar is in principe niks mis mee, maar die tijd kun je natuurlijk ook steken in het verbeteren van je Engelse taalniveau. Wat nou als ik een nog beter voorstel voor je heb: je kan namelijk ook je Engels verbeteren met TikTok!

Er bestaan namelijk al enorm veel accounts die allerlei informatie geven over de Engelse taal. Of dat nu praktische tips, woordenschat, grammatica-uitleg of grappige anekdotes zijn.

TikTok – How would you professionally say?
Vandaag wil ik graag één van die accounts uitlichten, die hoog op ons favorietenlijstje staat. Dat is een persoon genaamd Laura en je kunt haar opzoeken met accountnaam @loewhaley. Wat er zo leuk is aan haar account? Ze heeft een reeks video’s gemaakt genaamd “How would you professionally say?” waarbij ze samen met een collega allerlei Engelse boodschappen op een zo professioneel mogelijke manier over probeert te brengen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van de volgende voorbeelden die Laura aanhaalt in haar video’s? How would you professionally say…

“My salary has remained the same, but my job has grown?”

Since starting this role, my job responsibilities have expanded well beyond the initial scope. Is there an opportunity to discuss a job title and compensation package that is more aligned with my increased responsibilities?

“None of this makes sense to me and I have no idea what’s going on”

In an effort to understand this in greater detail, can you share any resources you might have available on this topic?

“This is not my problem”

I believe that falls within your scope of responsibilities, but I’m happy to support where it makes sense.

“Why didn’t you ask me for this sooner?”

Given the tight turnaround it would have been beneficial to have been looped in on this sooner.

“Stop e-mailing me so often”

To ensure that information does not get lost, let’s reduce frequency of communication so that updates are only provided once more details have been established.

We raden je van harte aan haar account eens te bekijken, gewoon voor de lol of wanneer je op zoekt bent naar een formele manier om iets te zeggen. Net zoals dit account zijn er duizenden andere accounts en video’s te vinden waarmee jij op een leuke manier aan de slag kunt gaan met het verbeteren en professionaliseren van je Engelse taalvaardigheid.

Nu zijn we erg benieuwd: volg jij al accounts op TikTok die je helpen met het verbeteren van je Engels, die je graag zou willen delen? Laat het ons weten in de reacties!

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *