get what you want

How to get what you want

Thanks. You. Will. Wat de overeenkomst is tussen deze woorden? Alle drie deze woorden zijn ontzettend handig als je iets voor elkaar wilt krijgen. Dus ben je van plan om binnenkort in het Engels te vragen om een salarisverhoging, tegemoetkoming, een andere werkplek, of wat dan ook! Lees dan de volgende lijst grondig door, zodat ook jij weet ‘how to get what you want’!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

8x to get what you want

 
1. Because: because is hét woord dat je gebruikt om uit te leggen met welke achterliggende motivatie of reden je iets wilt. Gebruik ‘because’ voor elk element van je verzoek om je argumenten toe te lichten.

2. You: focus je niet puur op jezelf, maar maak de luisteraar het middelpunt van de conversatie. Geef aan wat je verwacht van de luisteraar met dit verzoek.

3. Could: vrij vertaald betekent dit ‘zou kunnen’. Het gebruik van dit woord impliceert openheid, anders dan woorden die erg generaliserend zijn zoals never, always of won’t

4. Together: dit woord impliceert een bepaalde graad van vertrouwdheid en samenwerking. In plaats van together kun je ook we of us gebruiken.

5. Open: als de ander een verzoek doet naar jouw kant waar je het niet mee eens bent, sla het dan niet direct af met een no of never, maar geef aan dat je ‘open’ staat voor verdere onderhandeling op dat punt.

6. Thanks: Als je een gesprek of onderhandeling begint met een uiting van dankbaarheid, begin je gelijk op goede voet. Al is het maar dankbaarheid dat diegene een momentje voor je vrij heeft gemaakt.

7. If: dit is altijd een handig woord als je een situatie probeert uit te leggen aan de hand van hypothetische uitkomsten. Zo kun je uitleggen wat er gebeurt ‘als er geen rekening gehouden wordt met’, ‘als we zo door blijven gaan’ of ‘als je dit salaris blijft verdienen terwijl je recht hebt op meer’

8. Will: Wees duidelijk in wat je wil gaan doen! Door te zeggen “I will do this”, zorg je ervoor dat de ander ook duidelijk heeft wat jij bedoelt en verklein je het risico op miscommunicatie.

Nog vragen? Stel ze hieronder.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *