zakelijk engels verbeteren

Je zakelijk Engels verbeteren in het nieuwe jaar

Happy new year! Ben je al hard bezig met het opstellen van goede voornemens? Of heb je al meerdere malen ervaren dat het moeilijk is om ze vol te houden? Lees dan snel deze tips over hoe je goede voornemens ook daadwerkelijk kunt volhouden. Dit artikel is specifiek gericht op je zakelijk Engels verbeteren, maar je kunt deze tips natuurlijk ook op andere voornemens toepassen.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Je zakelijk Engels verbeteren, zo doe je dat!

 
Een nieuwe start, geen betere kans om doelen te stellen en te beginnen met je Engels verbeteren dan nu. December is, samen met het jaar, bijna afgelopen en dat betekent dat het tijd is om vooruit te kijken. Maar het aanleren van een nieuwe gewoonte gaat niet zomaar: daar heb je discipline en motivatie voor nodig. En dat klinkt misschien als keihard werken, maar dat hoeft het echt niet te zijn. Zolang je het maar efficiënt aanpakt! En zo werkt dat:

1. Geef jezelf tijd om voor te bereiden
Je kunt niet van de ene op de andere dag alles veranderen. Kijk eerst (met behulp van deze tips) wat je nodig hebt, denk er nog een keer over na, en begin dan volgende week.

2. Zet op een rijtje wat de voordelen zijn van het je houden aan je goede voornemens
Wat zijn voor jou de voordelen van je Engels verbeteren? Zelfverzekerder zijn tussen buitenlandse collega’s? Professioneler overkomen op internationale klanten? Minder tijd kwijt zijn aan het controleren van je Engelse teksten op fouten? Als het volhouden van je goede voornemen even moeilijk is, pak je gewoon dit lijstje erbij en zie je weer waar je het voor doet. Dan heb je weer een hele dosis motivatie!

3. Maak een plan

Alleen een goed voornemen is niet genoeg: stel een realistisch plan op dat je helpt om je voornemen te bereiken. Hoe past het in je wekelijkse planning? Hoeveel tijd wil je eraan kwijt zijn? Als je het eenmaal in je agenda hebt geschreven, vergeet je het niet zo snel.

4. Maak het jezelf niet te moeilijk!
Zorg ervoor dat je hebt wat je nodig hebt om aan je goede voornemen te werken. Woordenboek nodig? Nu aanschaffen. Wil je jouw Engels verbeteren aan de hand van een training of leerboek? Ga nu op zoek naar iets wat bij jou past. Ben je bang dat je weinig tijd hebt om je Engels te verbeteren? Plan het in zodat het een gewoonte wordt. Denk aan eerdere valkuilen die je in de weg hebben gestaan om je doel te bereiken en probeer deze te vermijden.

5. Wees aardig voor jezelf
Eén keer je planning niet halen, betekent niet het vanaf dan altijd fout zal gaan. Gebruik de dagen dat het niet lukt niet als reden om op te geven, maar als verbeterpunt voor de toekomst: waarom ging het mis en wat kan je veranderen zodat dat de volgende keer niet meer misgaat?

Ik wens je een gezond, gelukkig nieuw jaar met alle goeds en kijk ernaar uit om je te helpen met je Engels verbeteren! Nog vragen? Laat ze achter in de reacties!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *