Engelse sollicitatievragen

Go get that job

Twee weken geleden heb ik op dit blog aandacht besteed aan een sollicitatiegesprek en hoe je je hierop kunt voorbereiden. Maar veel sollicitanten focussen zo op de vragen die ze moeten beantwoorden tijdens een sollicitatiegesprek dat ze vergeten dat het ook heel belangrijk is om zelf Engelse sollicitatievragen te stellen. Het is a. een goede manier om te laten zien dat jij de juiste kandidaat bent, b. het is belangrijk voor jou om te weten of je werkelijk bij dit bedrijf wilt werken en c. het is een uitgelezen kans om te laten zien dat je je huiswerk hebt gedaan.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Engelse sollicitatievragen om te stellen

 
Ik raad je aan om drie tot vijf vragen voor te bereiden. Stel er vervolgens niet meer dan drie, dat is voldoende. Maar het kan zijn dat een aantal vragen gedurende het gesprek al worden beantwoord.

Hieronder 7 vragen die je zou kunnen stellen en waarom.

1. What skills and experiences would make an ideal candidate?

Een mooie open vraag om erachter te komen wat de werkgever precies zoekt. Als de interviewer iets noemt dat je nog niet had besproken, is dit je kans om hier op in te gaan.

2. What is the biggest problem facing your staff and would I be in a position to help you solve this problem?

De gelegenheid om te laten zien dat je hulpvaardig ben en nadenkt over hoe je hun team kunt versterken. Bovendien spoor je de werkgever om jou in de nieuwe positie voor te stellen.

3. Do you have any hesitations about my qualifications?

Voor deze vraag heb je de lef nodig, maar het is ook een teken dat je vertrouwen hebt in je eigen vaardigheden en ervaring.

4. Do you offer continuing education and professional training?

Deze vraag zou ik zelf het belangrijkst vinden, omdat ik het belangrijk vind om te blijven leren en groeien. Het zou fijn zijn als de werkgever er ook zo over denkt.

5. What can you tell me about your new products or plans for growth?

Doe hiervoor je huiswerk en noem een nieuw product of een nieuwe dienst om te laten zien dat je op onderzoek uit bent geweest en interesse hebt. Het is ook een goede indicatie voor de toekomst van het bedrijf.

6. Who previously held this position?

Dit lijkt een makkelijke vraag maar het is belangrijk om te weten of deze persoon is ontslagen, met pensioen is gegaan of promotie heeft gehad. Zo kom je erachter of er mogelijkheden zijn om door te groeien, de werknemers happy zijn en of er ook mensen van je eigen leeftijd werken.

7. What is the next step in the process?

Een onmisbare laatste vraag die je zeker moet stellen. Zo kom je erachter wat de procedure is en ook hopelijk hoeveel kapers er op de kust zijn. Maar als je geluk hebt, zegt de interviewer meteen: Er is geen volgende stap. Je bent aangenomen!

Ik wens je heel veel succes! Misschien heb je bovenstaand artikel niet meteen nodig, maar voor het geval dat, heb je altijd een aantal goede vragen bij de hand. Go get that job!

đź“… Wil je je Engelse sollicitatiegesprek voorbereiden met een professional?

Dat kan! Speciaal hiervoor is de Bite Size Boost, een kort traject van 4 uur om je klaar te stomen voor dat ene belangrijk doel. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Klik hier voor meer info of om je meteen aan te melden voor een Bite Size Boost.

Reacties (7)

  1. Je hebt helemaal gelijk, Anneke, dat vragen stellen een goede strategie is. Ik zou ook wat beleefdheidselementen in deze vragen opnemen. Om het luchtig te houden, alsof dit vragen zijn die je regelmatig stelt. Bijv. “Could you tell me what the next step in the process is, please?” of een vraag inluiden met “If you don’t mind me asking…” En als je naar een baan in Engeland solliciteert zou ik ZEKER vragen of je je toekomstige werkplek zou mogen zien, of een om een “tour around the office” – daarmee ontdek je heel veel dingen over de sfeer, organisatie, hiĂ«rarchie etc.

    • Helemaal mee eens, Saskia en persoonlijk vind ik het ook altijd heel belangrijk wat ze voor het personeel organiseren. Niet omdat ik die behoefte heb, maar het toont vaak wel aan of ze werkelijk om het personeel geven of niet.

  2. Een kennismaking met het team zat ik ook aan te denken, net als Saskia. En als alternatief meer informatie over het team en de teamgeest opvragen.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *