fouten bij het leren van Engels

3 opvallende fouten bij het leren van Engels

Wil jij je Engels verbeteren maar zit je vast? Heb je het idee dat je niet verder komt? Grote kans dat je onbewust één of meerdere van de veelgemaakte fouten bij het leren van Engels hebt gemaakt. Zulke fouten maken het zóveel moeilijker om vooruitgang te boeken in een leerproces. Gelukkig zijn er genoeg manieren om ze op te lossen!

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Deze fouten kun je voorkomen!

Fout 1: Nooit Engels spreken

Naast één van de meest gemaakte fouten bij het leren van Engels, is het ook één van de lastigste punten. Er kunnen verschillende redenen zijn waarom je geen Engels spreekt:
– Je kent geen Engelse mensen met wie je Engels kunt spreken
– Je komt niet regelmatig in een omgeving waar je Engels moet spreken
– Je hebt geen tijd voor Engelse lessen
– Je vindt het eng om in het Engels te spreken

Het is dus vaak een obstakel om een veilige omgeving kunt vinden waarin je Engels kunt spreken. Maar er is ALTIJD een manier om toch nog Engels te spreken en je MOET Engels gaan spreken als je vooruitgang in je spreekvaardigheid wilt boeken. Hoe dat werkt?

Voorbeelden van oplossingen
– Spreek Engels tegen jezelf, voor de spiegel! Zo raak je eraan gewend om jezelf Engels te horen spreken. Daardoor kan je aan je fouten werken en zal het een minder grote stap zijn om in een groep Engels te spreken.
– Als het probleem is dat je onzeker bent in het spreken van Engels, kun je beginnen Engels te spreken bij mensen waarbij je je op je gemak voelt. Denk hierbij aan een vriend of familielid.
– Heb je toevallig vrienden, collega’s of kennissen die ook hun Engels willen verbeteren? Doe het samen! Kom af en toe bij elkaar en spreek af alleen in het Engels te communiceren.

Fout 2: Te weinig tijd

Een tweede mogelijkheid is dat je niet genoeg tijd vrijmaakt voor het verbeteren van je Engels. Heel logisch, want Engels leren kan er al snel bij inschieten tussen allerlei verplichte activiteiten. Maar als je jouw Engelse vaardigheden wilt verbeteren, zul je toch echt moeten investeren in de taal. Denk je dat je te weinig tijd over hebt? Probeer het dan eens zo:

Voorbeelden van oplossingen
– De audiotraining Improve Your Vocabulary is ideaal voor bezige bijtjes. De training biedt je namelijk downloadbare MP3-bestanden aan die je overal kunt luisteren: onderweg, tijdens je zondagmiddagwandeling of tijdens het sporten. Zo hoef je er geen extra tijd voor uit te trekken en ben je toch bezig met het Engels.
– Denk er eens aan hoeveel dagelijkse dingen je in het Engels kunt doen. Boodschappenlijstjes, to-do lijstjes, ideeën opschrijven, naar de radio luisteren onderweg… Als je daarin overschakelt op het Engels raak je én meer vertrouwd met het Engels én werk je aan je Engelse woordenschat.

Fout 3: Te veel focussen op foutloos spreken

Deze fout sluit enigszins aan bij de eerste fout. Ondanks dat er weinig Engels gesproken wordt tijdens het leren, hebben veel mensen wel een bepaald (onrealistisch) doel voor ogen. Kun jij bijvoorbeeld uitleggen hoe vloeiende spreekvaardigheid klinkt? Wat daarvoor nodig is? Hoe je dat gaat bereiken? En vooral: waarom het zo’n onbereikbaar doel lijkt? Omdat het beeld van foutloos spreken vaak ver weg en abstract lijkt, kan het een reden zijn om snel op te geven. Niet doen, dat is zó jammer!

Voorbeelden van oplossingen
– Maak een plan! Een abstract, onbereikbaar doel is demotiverend. Maar als je een goed plan hebt opgesteld, is het makkelijker de juiste stappen te zetten.
– Ontdek wat jouw valkuil is in het spreken zodat je weet waar je aan kunt werken. Ben je vaak zoekende naar de juiste grammatica tijdens het spreken? Struggle je met het vinden van de juiste woorden?  Vind je jouw Engelse uitspraak nog lang niet voldoende? Bekijk onze blogs en je vindt gegarandeerd een blog die je kan helpen bij jouw valkuil!
– En verder? Oefenen, oefenen, oefenen.

Herken jij jezelf in één van deze fouten bij het leren van Engels? En hoe ga je het oplossen? Laat het ons weten!

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reacties (1)

  1. Om een taal te kunnen leren moet je ze inderdaad spreken. Een redelijk evidente vaststelling maar toch wordt die door velen genegeerd. Het is essentieel de juiste leermethode te gebruiken en courante fouten te vermijden, waarvan hier een interessant lijstje te vinden is dat ik wil delen:

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *