financieel Engels

Geldtermen maken niet gelukkig…

Begrijp jij alles wat je hoort en wat er wordt geroepen tijdens Engelse gesprekken over geld en financiën? Financieel Engels is een vorm van Engels op zich. Dat leer je niet door Engelse series of films te kijken (oké, tenzij je puur financiële films uitkiest natuurlijk) en kan dus best ingewikkeld zijn.

In dit blog worden een aantal veelvoorkomende termen rondom finance and accounting besproken om je verder op weg te helpen. Ben jij al een echte kenner op het gebied van financieel Engels? Skip dan de uitleg en vul direct de quiz aan het eind in om te checken of jij het juist hebt!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Veelvoorkomende termen in financieel Engels

Collateral

Onderpand of waarborg. Een bank vraagt soms om onderpand in ruil voor een lening. Dit onderpand kan bestaan uit eigendommen of persoonlijke garanties. Degene die geld leent, geeft dan een onderpand aan de bank dat kan worden opgeëist als de lener niet aan verplichtingen voldoet.

Crowdfunding

Een methode om financiering te verkrijgen vanuit the crowd, ofwel het publiek. Veel mensen betalen dan een klein deel van het bedrag wat nodig is, en met alle delen samen wordt het volledige bedrag gefinancierd.

Debt financing

De situatie waarin een bedrijf geld leent van een bank of een andere kredietverstrekker.

Factoring

De situatie waarin een bedrijf haar rekeningen voor een ander bedrijf verkoopt vóórdat het andere bedrijf het verschuldigd is om deze te betalen. Door rekeningen te verkopen, hoeft een bedrijf niet te wachten totdat de rekeningen betaald zijn door een ander bedrijf. Dit gebeurt bijvoorbeeld in een situatie waarin snel geld nodig is.

Line of credit

Een kredietlijn; lopende toegang tot een bepaalde hoeveelheid geld van een bank

Loan

Een lening. Het geld dat een bedrijf van een bank leent om bijvoorbeeld groei of uitbreiding te financieren. Het geleende bedrag moet binnen een bepaalde tijdsperiode terug worden betaald samen met de rente over het geleende bedrag.

Public offering / IPO

De situatie waarin een bedrijf aanbiedt om voorraad of eigendomsrechten te verkopen en zo openbaar verhandeld wordt. Dit kan bijvoorbeeld worden gedaan bij relatief nieuwe bedrijven.

Shares

Aandelen. Delen van het eigendomsrecht die kunnen worden gekocht en verkocht.

Quiz! Vul de juiste termen in:
Kies tussen: collateral, crowdfunding, debt financing, factoring, line of credit, loan, public offering, shares.

1. … has helped our company grow, and hopefully we can pay off the banks within a reasonable amount of time.
2. Luckily, the bank offered us food terms on the … we wanted to help build our new company.
3. We have to adhere to the terms of our loan! I have put up my house as …
4. If we need quick cash right now, we should start …
5. You don’t have to worry whether there is enough money on our bank account, since we were able to get a … from our bank.
6. That new online webshop had the largest … this year, with which it raised over €30 billion.
7. To fund our expansion into America, we will be issuing new … in spring.
8. Unfortunately, at first they were turned down for a loan. Luckily, they then received enough capital from …

Check de antwoorden hieronder. Niet spieken!
1. debt financing, 2. loan, 3. collateral, 4. factoring, 5. line of credit, 6. public offering, 7. shares, 8. crowdfunding

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (2)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *