Engelse taal

9 verbazingwekkende feitjes over de Engelse taal

Het Engels is één van de meest gesproken talen in de wereld – maar is het ook de meest logische taal? Deze feitjes over de Engelse taal geven je – naast een hoop nieuwe kennis – een mooie opening voor je volgende netwerkpraatje.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

9 feitjes over de Engelse taal

 
1. De term Dutch feast roept de vraag op of wij als Nederlanders wel goed bekend staan bij de Engelsen: deze term wordt namelijk gebruikt voor een feest waarop de gastheer al dronken is voordat de gasten dit zijn.

2. Heb je toevallig wel eens een Engels Sinterklaasgedicht geschreven? Ik hoop dat je er op tijd achter bent gekomen dat de woorden month, orange, silver en purple niet handig zijn aan het einde van een zin: deze hebben namelijk geen Engelse rijmwoorden.

3. Door een printfout stond er tussen 1932 en 1940 een woord in het woordenboek dat niets betekent, namelijk het word ‘dord’. Heb je nou echt niets te doen? Dan kun je op zoek naar zulke ghost words in het woordenboek. Succes!

4. In de zin The quick brown fox jumps over the lazy dog komen alle 26 letters van het alfabet voor.

5. Het langste Engelse woord dat opgenomen is in de Oxford English Dictionary heeft 45 letters en is het woord pneumonoultramicroscopicsilicovolcanoconiosis. Probeer dat maar eens uit te spreken.

feitjes engelse taal

6. Als we puur naar woordgebruik kijken, zijn de Engelsen een positief volk! Het meest voorkomende bijvoeglijk naamwoord in de Engelse taal is namelijk good en het woord happy wordt gemiddeld drie keer vaker gebruikt dan sad.

7. Mocht je ooit een vorm met 99 kanten moeten beschrijven: geen paniek! Daar is namelijk gewoon een woord voor in de Engelse taal: enneacontakaienneagon.

8. Tot zo’n 450 jaar geleden was er in de Engelse taal geen woord voor de kleur oranje. Gelukkig was dat in Nederland anders in die tijd…

9. De volgende zin is gewoon correct Engels! It is true for all that that that that that that that refers to is not the same that that that that refers to. Tsja, zie daar maar eens wat van te maken.

Ik ben benieuwd of het je gelukt is het langste Engelse woord uit te spreken! Laat het weten in de reacties!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (2)

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *