uitzonderingen engelse taalregels

Exceptions to the rule

Veel Engels docenten of Engelse taaltrainers geloven er heilig in dat Engels leren alles te maken heeft met de juiste regels leren en deze toepassen. Natuurlijk is dat voor een groot deel ook zo. Maar hoe frustrerend is het om, nadat je alle Engelse taalregeltjes keurig hebt toegepast, tóch nog een fout te maken? De kans is groot dat je op zo’n moment te maken hebt met een uitzondering op de regel. Jup… zo ongeveer elke regel die bestaat, ook in het dagelijks leven, valt wel een uitzondering te bedenken. En niets is minder waar bij Engelse taalregels!

Vandaag neem ik de top 3 uitzonderingen op Engelse taalregels met je door, en leg ik ook de originele taalregel even uit. Heb jij meteen een opfriscursus Engelse regeltjes, zodat je in het vervolg zowel de daadwerkelijke regel als de uitzonderingen erop zonder probleem kunt toepassen op je Engelse taalgebruik!

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: Exceptions to the rule, maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast over uitzonderingen op Engelse taalregels te luisteren: SoundCloud, iTunes of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

Engelse netwerkvragen 

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod van zowel live als online trainingen. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *