engelse werkwoorden voorzetsels combinaties

Engelse werkwoorden en hun juiste voorzetselcombinaties

Wachten voor, het eens zijn op, reageren om… huh? Als Nederlands je moedertaal is, zal je al gauw merken dat er iets niet klopt met deze woorden. Heb jij meteen door wat er niet juist is? De voorzetsels matchen niet bij de werkwoorden! Het is natuurlijk wachten op, het eens zijn over, en reageren op. Het kiezen van het juiste voorzetsel gaat zo goed als automatisch in het Nederlands. Maar, what about English? De kans is groot dat je, wanneer je Engels spreekt, in sommige gevallen wat langer moet nadenken over welk voorzetsel nou precies bij welk woord hoort. En soms is het nog eens extra verwarrend omdat iets in het Nederlands niet klopt, maar in het Engels wel, zoals bij waiting for/wachten voor.

BETER IN HET ENGELS COMMUNICEREN?

Ontdek hoe je je zakelijk Engels zo snel mogelijk up-to-speed krijgt voor jouw rol, functie en werksituatie.

Zulke kleine grammaticafoutjes kunnen een grote invloed hebben op hoe professioneel je overkomt met je zakelijk Engels. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de juiste voorzetsel-woord combinaties! Om je hiermee op weg te helpen, heb ik een schema ontwikkeld dat een aantal veel voorkomende werkwoord-voorzetsel combinaties weergeeft. Lees de woorden goed door en zorg ervoor dat je deze werkwoorden op een correcte manier gebruikt wanneer je Engels spreekt. Reken maar dat jouw professionaliteit daarmee vergroot!

Twijfel je na het lezen van dit document nog over het juiste gebruik van andere werkwoorden in combinatie met voorzetsels? Laat het me weten in de reacties!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *