engelse werkwoorden met het juiste voorzetsel

Engelse werkwoorden en het juiste voorzetsel

Wachten voor, het eens zijn op, reageren om… huh? Als Nederlands je moedertaal is, zal je al gauw merken dat er iets niet klopt met deze woorden. Heb jij meteen door wat er niet juist is? De voorzetsels matchen niet bij de werkwoorden! Het is natuurlijk wachten op, het eens zijn over, en reageren op.

Het kiezen van het juiste voorzetsel gaat zo goed als automatisch in het Nederlands. Maar, what about English? De kans is groot dat je, wanneer je Engels spreekt, in sommige gevallen wat langer moet nadenken over welk voorzetsel nou precies bij welk woord hoort. En soms is het nog eens extra verwarrend omdat iets in het Nederlands niet klopt, maar in het Engels wel, zoals bij waiting for/wachten voor.

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Engelse werkwoorden met het juiste voorzetsel

Zulke kleine grammaticafoutjes kunnen een grote invloed hebben op hoe professioneel je overkomt met je zakelijk Engels. Daarom is het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van de juiste voorzetsel-woord combinaties! Om je hiermee op weg te helpen, heb ik een visual gemaakt dat een aantal veel voorkomende werkwoord-voorzetsel combinaties weergeeft.

Lees de woorden goed door en zorg ervoor dat je deze werkwoorden op een correcte manier gebruikt wanneer je Engels spreekt. Reken maar dat jouw Engels daar professioneler door klinkt.

Stel een vraag!
Twijfel je na het lezen van dit blog nog over het juiste gebruik van andere Engelse werkwoorden met het juiste voorzetsel? Laat het weten in de reacties!

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *