Engelse uitspraak recap

Engelse uitspraak? Let’s recap!

De kans is groot dat je best zelfverzekerd bent over je Engelse taalvaardigheden. Je hebt een rijke woordenschat, je kent de grammaticaregels en je hebt geen moeite met zinsopbouw. Maar, er is één aspect van de Engelse taal waar je toch moeite mee blijft houden: uitspraak. Hoe komt het nou dat je zo Nederlands klinkt als je Engels praat, en hoe kom je hiervan af?

Met meer gemak Engels spreken? Zo doe je dat! (Spoiler: je hoeft niet terug de schoolbanken in.)

Wist je dat baby’s aan het einde van hun eerste jaar gespecialiseerd zijn in de klanken van hun eigen taal? Wanneer kinderen beginnen met praten zijn ze professionals in het horen, herkennen, en uiteindelijk ook uitspreken van de klanken in hun eigen taal. Door de jarenlange oefening is het moeilijk om de klanken uit andere talen op eenzelfde manier uit te spreken. De kans is groot dat, wanneer een klank in het Engels lijkt op een Nederlandse klank, je de Nederlandse klank uitspreekt. Jezelf trainen om daadwerkelijk de Engelse klank uit te spreken is niet alleen lastig, maar ook tijdrovend.

Niet getreurd: je hoeft natuurlijk niet een perfecte Britse of Amerikaanse uitspraak te leren om professioneel over te komen. De belangrijkste stap is om af te komen van de Nederlandse klanken. Door de tijd heen zijn er al meerdere artikelen verschenen, die samen een goed beeld geven van alle ins en outs van uitspraak. Deze blog geeft een overzicht van die artikelen zodat jij jezelf een eind op weg kunt helpen met theorieën omtrent uitspraak.

Dé Engelse uitspraak recap

Linkjes naar de blogartikelen

🔗 13 Tips om je Engelse uitspraak te verbeteren

🔗 Now breaks my clog

🔗 Varieties of English

🔗 Commonly mispronounced words

🔗 Waarom Engels leren zo moeilijk is

🔗 Je Engelse uitspraak verbeteren door een gedicht?

🔗 Eenvoudig je uitspraak verbeteren door Engelse luisterboeken!

🔗 Dit is waarom jouw Engels zo Nederlands klinkt

🔗 De 10 beste Engelse tongue twisters

🔗 De schwa: het geheim voor het verbeteren van jouw Engels

🔗 Engelse accenten; wat je moet weten

🔗 How do I pronounce pronunciation?

🔗 Enough with the tough -ough: This will guide you through

🔗 Britse of Amerikaanse Uitspraak (part 1)

🔗 Britse of Amerikaanse Uitspraak (part 2)

Bite Size Boost

Heb je het gevoel dat je meer training nodig hebt om je Engelse uitspraak beter onder de knie te krijgen? Dan is onze Bite Size Boost misschien iets voor jou. Tijdens twee een-op-een sessies gaan we aan de slag om je uitspraak te verengelsen. Reken maar dat jouw uitspraak dan in sprongen vooruitgaat! Meer weten? Klik op deze link!

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *