Engelse uitspraak

Je Engelse uitspraak verbeteren door een gedicht?

Hoeveel Engelse woorden jij inmiddels ook al uit je hoofd hebt geleerd en hoe goed jij ook een Engelse tekst kunt typen, de meeste Nederlanders zijn het er wel over eens dat een juiste Engelse uitspraak ontzettend lastig blijft. Want – zeg nou zelf – waarom hebben twee woorden die maar één letter verschillen, zoals horse en worse, een totaal verschillende uitspraak? En hoe weet je dan precies welke regels voor de juiste Engelse uitspraak wanneer gelden?

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Engelse uitspraak

 
Dat dacht Charivarius ook. Charivarius was een Nederlandse letterkundige en anglicist. Hij schreef het gedicht The Chaos: een grappig gedicht, maar ook nog eens leerzaam omdat het bedoeld is als oefenstof voor een juiste Engelse uitspraak. En als Nederlander zijnde schreef hij het gedicht speciaal vanuit het oogpunt van een niet-Engelsman die de Engelse uitspraak oefent. Het gedicht illustreert de onregelmatigheid van maar liefst 800 (!) woorden in Engelse uitspraak en spelling.

Dat betekent dat het voor jou, als leerder van de Engelse taal, naast een literaire en leuke, ook nog eens een ideale manier is om je Engelse uitspraak bij te schaven. De eerste regels lees je hieronder en het gehele gedicht vind je hier. Enkele tips? Het is een gedicht dat rijmt, waardoor je waarschijnlijk sowieso weet hoe het laatste woord van elke regel moet worden uitgesproken. Daarnaast bevatten alle schuingedrukte woorden de onregelmatigheden en kunnen die dus tricky zijn.

Charivarius – The Chaos

Dearest creature in creation
Studying English pronunciation,
I will teach you in my verse
Sounds like corpse, corps, horse and worse.

I will keep you, Susy, busy,
Make your head with heat grow dizzy;
Tear in eye, your dress you’ll tear;
Queer, fair seer, hear my prayer.

Lees hier verder. En ben je benieuwd hoe het nou echt hoort te klinken? Dan kun je onderstaand filmpje bekijken. Nadat je het zelf geprobeerd hebt natuurlijk. ☺

Heb je het gedicht al hardop uitgesproken? Ik ben benieuwd naar het resultaat! In de reacties kun je delen wat je ervan vond.

Leestip… wil jij een handig hulpmiddel om van je Nederlandse accent in het Engels af te komen? Bestel dan ons e-boek IMPRESS MET JE ENGELSE UITSPRAAK.

🚀 Hoe kun je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *