valse vrienden

Engelse twijfelwoorden (valse vrienden B en C)

Toen de Nederlandse Louis van Gaal voetbaltrainer was bij Manchester United, deed hij op een persconferentie de volgende uitspraak: Now we have to play against Chelsea. In The Netherlands, they say: That is another cook. “Cook” is hier een valse vriend. Valse vrienden zijn Engelse twijfelwoorden: woorden die lijken op Nederlandse woorden, maar niet dezelfde betekenis hebben. Ze zorgen regelmatig voor vertaalfouten en verwarring. Hoe het zit met “cook”? Dat hoor je in deze podcast, net als andere valse vrienden met de letters B en C.

Quick and Easy Tips for your Business English

Deze podcast aflevering: Engelse twijfelwoorden (valse vrienden B en C) maakt deel uit van de serie Quick and Easy Tips for your Business English, met als host Anneke Drijver.

🎧 Podcast linkjes

Klik op een van de volgende linkjes om direct naar de podcast te luisteren: SoundCloud, iTunes of YouTube.

Op je smartphone

Het is ook mogelijk om op je smartphone naar de podcast te luisteren. Dit kan door de desbetreffende app te openen (misschien eerst downloaden) en te zoeken op de naam van de podcast: Quick and Easy Tips for your Business English. De podcast is te beluisteren op SoundCloud, iTunes of YouTube. Je kunt de aflevering ook downloaden zodat je bijvoorbeeld in de auto kunt luisteren.

valse vrienden 

📢 Jouw woordenschat zakelijk Engels vergroten?

Dat kan op een eenvoudige manier met de audiotraining: Improve Your Vocabulary. Een done-for-you training om in 10 minuten per dag jouw zakelijke woordenschat uit te breiden. Voor een professioneel, genuanceerd en gevarieerd vocabulaire. Precies wat jij nodig hebt! Klik hier voor alle info over deze audiotraining. Je zakelijk Engelse woordenschat vergroten was nog nooit zo makkelijk!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *