De 10 beste Engelse tongue twisters

“De postkoetskoetsier poetst met roestpoets de roes van zijn roestige postkoets.” Grote kans dat je als kind al tientallen keren over deze Nederlandse tongtwister bent gestruikeld. En, dat je de zin eigenlijk nog steeds alleen maar in slow motion kunt uitspreken. Maar: de Engelsen kunnen er ook wat van! In dit artikel lees je de 10 beste Engelse tongue twisters. En guess what? Deze zinnen kunnen je helpen je Engelse uitspraak te verbeteren!

3 successtrategieën om je zakelijk Engels een boost te geven

Wait, what?
Engelse tongue twisters zijn een perfecte manier om je Engelse uitspraak te verbeteren en te oefenen. Wist je bijvoorbeeld dat tongue twisters regelmatig gebruikt worden door acteurs of mensen die voor groot publiek spreken, om zo spreekvaardigheid, een accent of alliteratie onder de knie te krijgen? Tongue twisters worden namelijk niet voor niets zo genoemd: door deze zinnen ‘oefen’ je een tong om in de stand van een bepaalde klank te staan. Handig, want omdat wij de Engelse klanken niet van jongs af aan hebben aangeleerd is het een stuk lastiger voor ons om onze spraakorganen te vormen zoals moet bij sommige Engelse klanken.

Engelse tongue twisters

Aan de slag! Zeg de volgende zinnen zo snel als je kan, en als dat goed gaat, zeg een zin dan meerdere keren. Good luck.

1. She sells sea shells on the sea shore.

2. How much wood would a woodchuck chuck if a woodchuck could chuck wood?

3. I saw a kitten eating chicken in the kitchen.

4. A big black bear sat on a big black rug.

5. We surely shall see the sun shine soon.

6. The thirty-three thieves thought that they thrilled the throne throughout Thursday.

7. Peter Piper picked a peck of pickled peppers. How many pickled peppers did Peter Piper pick?

8. A loyal warrior will rarely worry why we rule.

9. Which witch switched the Swiss wristwatches?

10. Can you can a can as a canner can can a can?

Leestip!
Wil jij indruk maken met een mooi Engels accent? Dan is ons e-boek IMPRESS met je Engelse Uitspraak echt wat voor jou, want zo kom jij van je Hollandse uitspraak af!

Welke Engelse tongue twister is écht onmogelijk?

⭐️ Nooit meer nadenken over een goede Engelse zin?

Met de online training Improve Your Grammar kun je zelf aan de slag om je grammatica op orde te krijgen. Vervoegingen, werkwoordstijden en woordvolgorde. Zo fijn om deze kennis paraat te hebben. Klik hier voor alle info over deze praktische en duidelijk opgezette online training. Een goede basis is goud!

Reacties (15)

 1. Ik vind de tongbrekers erg leuk om samen met iemand te doen ik heb er zelf ook eentje : Moses seposes bis his toses are rosés but Moses seposes irondieslie
  Groetjes

 2. Ik heb er ook nog twee
  Q.The gamer gaming his hole game live the games that gaming the best
  2. The player plays all the players in a not playable game when the player playing play music

 3. Ik heb er ook een:
  a rare bear eat a rare bear, but if the rare bear eat a rare bear, the rare bear eat a rare bear which doesn’t eat a rare bear.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *