taalvaardigheid engels testen

Engelse taalvaardigheid officieel testen? Gebruik TOEIC!

Ben je als professional, ondernemer, of werkgever opzoek naar een erkende maatstaf om Engelse taalvaardigheid aan te duiden voor je werknemers? Maar weet je niet goed welk hulpmiddel, tool, of toets je hiervoor het beste kunt gebruiken? In dit artikel geef ik je informatie over een wereldwijd erkende toets die je perfect kunt inzetten om de taalvaardigheid Engels te testen, namelijk de TOEIC.

Zelf aan de slag om je zakelijk Engels te verbeteren?

Taalvaardigheid Engels testen?

 
Misschien heb je als professional al wel eens gehoord van de TOEIC. Deze afkorting staat voor ‘Test of English for International Communication’ en zet dus een wereldwijde standaard voor Engelse communicatiebeoordelingen speciaal gericht op professionals en bedrijven. Het kan dus goed zijn dat je als werknemer van een internationaal bedrijf deze toets zult moeten afleggen. Of dat je als werkgever je werknemers vraagt deze toets te maken.

De TOEIC kan namelijk enorm handig zijn voor jouw bedrijf, al helemaal als je veel te maken hebt met internationale zakenrelaties of als je graag een Engels taalniveau vereiste stelt voor nieuwe werknemers. DE TOEIC-score is namelijk in meer dan 160 landen een maatstaf om beslissingen te nemen voor bedrijven, onderwijsinstellingen en overheidsinstanties. Daarom vertel ik je in dit artikel wat meer over de TOEIC, zodat je precies weet hoe de toets er uitziet.

Waarom is de TOEIC relevant?

De TOEIC is relevant omdat het een compleet nauwkeurig beeld geeft van Engelse taalvaardigheid. Dit komt omdat het alle vier de communicatieve vaardigheden toetst: luisteren, lezen, spreken en schrijven. Daarnaast bestaan er verschillende niveaus waarop de toets kan worden afgenomen. Je kunt dus als beginner de toets afleggen, maar ook als gevorderde! Daarnaast is de toets gebaseerd op real-world situaties die vaak voorkomen op de werkvloer.

Wat toetst de TOEIC?

TOEIC biedt drie verschillende toetsen aan om Engelse taalvaardigheid te meten.
✓ TOEIC Luister- en leestest
✓ TOEIC spreek- en schrijftoets
✓ TOEIC Bridge toets

De eerste twee toetsen samen bieden een compleet en accuraat beeld van de Engelse taalvaardigheid. Ook kun je ervoor kiezen om enkel een deel van de vaardigheden te toetsen. Zo kan je apart een spreek- en schrijftoets afnemen en apart een luister- en leestoets afnemen. De TOEIC Bridge toets meet ook alle vier de vaardigheden, maar is speciaal ontworpen voor beginners tot halfgevorderden. Op die manier kun je, aan de hand van het taalniveau van je werknemers en de meest relevante vaardigheden, zelf kiezen welke toetsen het beste passen bij jouw bedrijf of organisatie.

De toetsen zijn aan de hand van onderzoek opgezet en uiteindelijke scores worden, afhankelijk van welke toets je afneemt, nagekeken door een examinator of automatisch gegenereerd door een computer. De scores zijn wereldwijd herkend en geaccepteerd, waardoor de TOEIC een enorm relevante maatstaf is om Engels taalniveau aan te duiden.

Meer weten?

Wil je meer weten over de TOEIC of over de verschillen met andere Engelse taaltoetsen? Kijk dan eens op de officiële website.

🚀 Wil je jouw zakelijk Engels SNEL professionaliseren?

Let us help! Wij leren je graag hoe je beter in het Engels kunt communiceren. Met meer gemak, impact en zelfvertrouwen. Wil je weten hoe? Neem dan snel een kijkje bij ons praktijkgerichte aanbod. Volg de link naar alle: zakelijk Engels trainingen. Of maak direct een – vrijblijvende – afspraak door hier te klikken.

Reactie of vraag? Dat kan hieronder.

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *