Pitch Perfect

Engelse pitch
Heb jij wel eens een pitch moeten geven voor internationale klanten of collega’s? En vond je dat moeilijk? Het komt vaak voor dat zakenmensen liever iemand anders een pitch laten geven omdat ze zich niet zeker voelen met de Engelse taal. Dit is zonde en ik ga jou helpen om dit te verbeteren! Want hoe fijn is het om je zelfverzekerd te voelen, als je een pitch in het Engels geeft!

Een Engelse pitch is eigenlijk een korte Engelse presentatie. De eerste en belangrijkste stap voor het geven van een goede Engelse pitch is om te weten op welke manier en hoe je de taal in jouw voordeel kunt gebruiken. Hieronder geef ik een aantal tips met voorbeelden hoe jij dit in het Engels kan bereiken. Pas ze toe op jouw eigen vakgebied en je bent al weer een stap dichterbij een perfect pitch!

BITE SIZE BOOST

Wist je dat we je ook professioneel kunnen begeleiden om een fantastische pitch of presentatie neer te zetten? De BITE SIZE BOOST is een kort traject om jou specifiek voor te bereiden op jouw pitch, zodat je daar met flair en professionaliteit volledig jezelf kunt zijn. Lees hier meer...

Wil je meer weten over de BITE SIZE BOOST of hoe we jou kunnen begeleiden met je zakelijk Engels? Klik dan op de oranje button hieronder en plan vrijblijvend een call met ons in.

Presentatietips

Cursus zakelijk Engels - Gratis video training

Wat kun je doen om je Engelse presentatie te professionaliseren? Ik deel mijn beste tips met je in een korte video. Download m hier...

Tips for you pitch

Gebruik duidelijke taal

Zelfs als je een erg technisch product hebt of graag wilt laten zien dat je veel termen van jouw veld kent, is het verstandig om complexe termen en technologische processen achterwege te laten. Focus in plaats daarvan op het eindresultaat.

Zo moet het niet:
❌ Our streaming software is an improvement of ASF, is suitable for AVI, MOV, MPEG and RM and includes ASR.

Zo wel:
✅ We’ve developed a faster and more advanced media player which is particularly useful in the academic field. It can play and store all file formats and the program includes a feature which recognizes, analyses and transcribes human speech.

Bedenk een slogan

Trek de aandacht met een slogan. Link bijvoorbeeld een bekend bedrijf aan jouw product. Dit laat zien dat je een product of dienst hebt die vergelijkbaar is met dat bedrijf, maar dan net iets anders door bijvoorbeeld een andere doelgroep of niche.

Zeg dus niet:
❌ We develop sugar-free sodas without added sweeteners.

Maar gebruik een slogan:
✅ In short, we’re the Coca-Cola for diabetics

Illustrate!

Hoewel het belangrijk is om de pitch kort en bondig te houden, is het ook noodzakelijk om een duidelijk beeld te schetsen. Leg daarom jouw product of service uit aan de hand van een realistisch verhaal vanuit het standpunt van een klant.

Bijvoorbeeld:
✅ George is an academic who specializes in speech analysis. For his research he first had to use a recording device, convert his data to a computer and then transcribe it before he could even start analyzing. This costs him a lot of time and energy. We’ve developed a program that combines all these three steps into one, saving George and other customers a lot of time, energy and money all at the same time.

Dit geeft een duidelijkere illustratie van het product en waarom het relevant is dan: Our product combines recording, transcribing and analytical software into one program.

Good luck!

Meer lezen of luisteren om je te helpen bij dit onderwerp? Op onze website vind je tientallen podcasts en blogartikelen. Klik hier om op zoek te gaan naar relevante artikelen of podcasts.

Wil je nog meer uit je presentatie halen?


Het e-boek IMPRESS met je Engelse presentatie – In 10 stappen naar een fabulous presentatie in het Engels geeft je een eenvoudige handleiding voor de perfecte Engelse presentatie. Je vindt er onder andere de meest gemaakte fouten en handige voorbeeldzinnen. Klik hier om het e-boek te bestellen.

Bite Size Boost

Om jou te helpen een fantastische pitch of presentatie in het Engels voor te bereiden onder de professionele begeleiding van een taalcoach, kun je bij ons een Bite Size Boost boeken. Een Bite Size Boost is een quick fix om je voor te bereiden op één doel. Een stip op de horizon, zoals een presentatie. Volledig ingezoomd op dat wat jij nu nodig hebt. Vol erin en snel resultaat. Lees hier meer over de Bite Size Boost!